22 Οκτωβρίου 2013

Σε 3 μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Χώρας τα φετινά βραβεία Βλαχοδημήτρη.

Απονεμήθηκαν το Σάββατο για έβδομη χρονιά τα βραβεία “Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη” στο Ινστιτούτο Νέστωρ στην Πύλο, επιβραβεύοντας τους μαθητές της περιοχής, οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις κατά το σχολικό έτος 2012-2013.
Τηρώντας την υπόσχεση που δόθηκε τον προηγούμενο χρόνο από την Βάσω Βλαχοδημήτρη και τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, τα βραβεία αφορούσαν για πρώτη φορά τους τελειοφοίτους όλων των Λυκείων του Δήμου Πύλου Νέστορος, δηλαδή των Γενικών Λυκείων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης και Χώρας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρωτεύσασες μαθήτριες Χριστίνα Νικολοπούλου, με βαθμό πρόσβασης 18,6 που εισήχθη στη σχολή Φυσικοθεραπείας Αθήνας, η Αικατερίνη Ροκανά με βαθμό πρόσβασης 18,53 που εισήχθη στη Νομική Θεσσαλονίκη και η Ελένη Γκούτη με βαθμό πρόσβασης 18,11 στην Ιατρική Ιωαννίνων. ...........Οι τρεις φοιτήτριες πλέον, αποφοίτησαν από το Γενικό Λύκειο Χώρας. Η κ. Βλαχοδημήτρη και ο κ. Καφαντάρης τους απένειμαν τα βραβεία τα οποία συνοδεύονται από βιβλιάρια τραπέζης με συμβολικό χρηματικό ποσό.
Παρουσία πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θεσμό πλέον τον βραβείων, επισημαίνοντας το συμβολικό τους χαρακτήρα, καθώς ουσιαστικά δίνεται ένα ακόμα κίνητρο στους μαθητές να αναπτύξουν ευγενή άμιλλα. “Ο Θοδωρής Βλαχοδημήτρης εξέχουσα προσωπικότητα των γραμμάτων και του πνεύματος, ο οποίος τυχαίνει πανευρωπαϊκής αναγνώρισης, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και φωτεινό φάρο για τα νέα παιδιά. Τώρα ξεκινά μια νέα περίοδο στη ζωή σας, κατά την οποία θα εμβαθύνετε στο γνωστικό αντικείμενο της προτίμησής σας και συγχρόνως θα οικοδομήσετε της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σας” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καφαντάρης απευθυνόμενος στις βραβευθείσες.
Η φιλόλογος και πρώην διευθύντρια του Λυκείου Πύλου, Αικατερίνη Δουμουλάκη-Τσάκωνα, στην ομιλία της αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του ποιητή και στοχαστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, στο μεγάλο συγγραφικό έργο-κληρονομιά που έχει κληροδοτήσει αλλά και στο ήθος και το χαρακτήρα του, τονίζοντας ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της εποχής έμεινε πιστός στο όραμά του και συνέβαλε στη διάδοση της ελληνικής παιδείας εκτός συνόρων.
Η εκδήλωση διανθίστηκε με την απαγγελία ποιημάτων από τον γνωστό ηθοποιό και συγγραφέα Βασίλη Κολοβό. «Νέα από την πόλη του Νέστορα», «Ανθρώπινο Μέγεθος» και «Γενιές Ανθρώπων» είναι οι συλλογές ποιημάτων του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη από τις οποίες απαγγέλθηκαν αποσπάσματα.
πηγη:eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες