18 Δεκεμβρίου 2008

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν από το βράδυ τη δυτική Ελλάδα, προκαλώντας μέχρι στιγμής προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν μέσα στις επόμενες ώρες και στην υπόλοιπη χώρα.
Από χθες, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης ακραίων καιρικών φαινομένων και έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα ανακύψουν από την κακοκαιρία.

Επιχείρηση στην Καλαμπάκα


Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δύο εργατών στην Καλαμπάκα. Οι δύο άνδρες, επιχείρησαν να περάσουν με το φορτηγό τους έναν χείμαρρο, ωστόσο η στάθμη του ποταμού φούσκωσε, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κολλήσει στις λάσπες και να ακινητοποιηθεί στο σημείο.
Οι δύο άνδρες είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, συνεχίζονται οι ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή.

Απαγορευτικό απόπλου στο Ιόνιο


Οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 9 μποφόρ, που πνέουν στο Ιόνιο κρατούν από χθές το πρωί «δεμένα» στα λιμάνια τα πλοία.
Συγκεκριμένα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από την Κυλλήνη προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, από το λιμάνι της Πάτρας προς τα νησιά του Αιγαίου, καθώς επίσης και τα φέρυ μποτ που εκτελούν το δρομολόγιο Ρίο-Αντίρριο και αντίστροφα.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού


Όπως προέβλεψε η ΕΜΥ, η ραγδαία επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, πλήττοντας αρχικά το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Από σήμερα Πέμπτη, τα ακραία φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Ελλάδα, την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, αλλά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.


πηγή:ζουκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες