20 Φεβρουαρίου 2014

Την πίτα της έκοψε η Ένωση γυναικών Λέυκης ( Μουζούστας)

Για πρώτη χρονιά στην ανακαινισμένη αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Λεύκης και επίσημα πλέον έδρα του Συλλόγου, του χωριού , η Ένωση Γυναικών Λεύκης Τριφυλίας έκοψε την Πίτα της.
Η αίθουσα του μονοθέσιου σχολείου γέμισε και πάλι με κόσμο .Όλοι γεύτηκαν πίτες φτιαγμένες από τις γυναίκες του χωριού ,τα απαραίτητα παραδοσιακά λικερ και καφεδάκι .
Σε αυτή τη συνάντηση ανακοινώθηκε το προεδρείο του Συλλόγου ,τα έργα που έγιναν μέχρι τώρα και τα μελλοντικά έργα και οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.
Πρόεδρος Διονυσία Χρυσομπόλη, αντιπρόεδρος Αναστασία Αθανασοπούλου, γεν. γραμματέας Ελένη Καούνη, ταμίας Χριστίνα Καραμπότσου και τα τρια μέλη του Δ.Σ. , η Άννα -Μαρία Μπαμπούκη, Αθανασία Ντούφα ,Μπουσδούκα Γεωργία...............

Επίσης η ελεγκτική επιτροπή του συλλόγου ,με πρόεδρο την Σταυρούλα Προσηλιακού και μέλη την Κωνσταντίνα Γεωργιοπούλου και Σοφία Μιχοπούλου.
Η πρόεδρος της Ένωσης κ. Διονυσία Χρυσομπόλη ,μιλησε για ακόμα μια φορά για την ενότητα που χαρακτηρίζει το σύλλογο και για τις αποφάσεις που όπως μέχρι τώρα ετσι και πάντα θα παίρνονται με τη γνώση και τη σύμφωνη γνώμη όλου του χωριού και για τα έργα που συνεχίζονται.
Το πρώτο ευχάριστο είναι οι ενέργειες που γίνονται ώστε σύντομα να έρχεται γιατρός δύο φορές το μήνα για δωρεαν εξέταση προς όλους, τα έξοδα των επισκέψεων αναλαμβάνει ο Μπάμπης Χαλαζωνίτης ,πιστός και αγαπητός φίλος του χωριού.
Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι εργασίες που γίνονται για να κρατηθεί το κτήριο του πρώην σταφιδικού συνεταιρισμού του χωριού και οι προσπάθειες ούτως ώστε να ανακαινιστεί και να δημιουργηθεί ένα αγροτικό – λαογραφικό μουσείο ,μέσω προγράμματος Λίντερ.
Ενώ ένα ακόμα θέμα ήταν η δεντροφύτευση που ξεκινά στον προαύλιο χώρο του σχολείου ,αλλα και τα λουλούδια και τα αρωματικά φυτά ,που θα ζωντανέψουν και θα ομορφύνουν το χώρο.
«Όλοι μαζί καταφέρνουμε πολλά αυτό είναι το κλειδί να ξεπεράσουμε την κρίση και με αδελφοσύνη και ομόνοια συνεχίζουμε¨αυτό είναι το στοίχημα για τις γυναίκες της Λεύκης Τριφυλίας. Ένα μικρό χωριό με πολλούς ξενιτεμένους, Γι αυτούς τους ανθρώπους που μένουν μακρυά, θα διαμορφωθεί και το παλιό δωμάτιο του δασκάλου ως χώρος φιλοξενίας για όσους θέλουν να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό.
Η βραδιά έκλεισε με συμβολικά δωράκια που μοιράστηκαν σε όλους και ανανεώνοντας το ραντεβού για τις επόμενες εργασίες που ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα. Παράκληση του συλλόγου προς όλους ήταν και η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης ,ρούχων και τροφίμων ,τα οποία και θα διανεμηθούν μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας ,όπως και άλλες φορές στις οικογένειες ,που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Απο τη σελίδα της Έννωσης στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες