21 Φεβρουαρίου 2014

Οι πολίτες της Τριφυλίας αγανακτούν με όσους και όποιους επιχειρούν με λαϊκίστικες κορώνες να τους κοροϊδέψουν για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Λιγότερο από τρεις μήνες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές και σχεδόν δύο μήνες απομένουν για την κατάρτιση και κατάθεση των συνδυασμών των υποψήφιων δημάρχων στα Πρωτοδικεία και στην Τριφυλία το προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται σε τίποτα δε θυμίζει προηγούμενες αντίστοιχες προεκλογικές περιόδους και εκλογές. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, έχουν πολλές σκοτούρες στο μυαλό τους, είναι απογοητευμένοι από την πολιτική, τους πολιτικούς, τα κόμματα και τους κομματικούς παράγοντες, είναι αηδιασμένοι από τη σαπίλα, τη βρώμα και τη δυσωδία του πολιτικού συστήματος, νιώθουν προδομένοι από τα κόμματα και τους πολιτικούς, αισθάνονται οργή και θυμό για όσους ευθύνονται για την κατάντια της χώρας και της κοινωνίας και, παράλληλα, αγανακτούν με όσους και όποιους επιχειρούν με λαϊκίστικες κορώνες να τους κοροϊδέψουν για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.
Σε τοπικό επίπεδο Τριφυλίας .............
- το έχουμε επισημάνει κατ' επανάληψη - οι συνθήκες που επικρατούν είναι πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες, από κάθε άποψη, και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες και για το πώς, τελικά, θα διαμορφωθεί το προεκλογικό σκηνικό, αλλά, βεβαίως, και για ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα! Το μόνο σίγουρο, αυτή τη στιγμή, είναι το γεγονός ότι οι εκλογές του Μαΐου δε θα έχουν καμία απολύτως σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2010, αλλά ούτε και με άλλες τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος!
Μέσα σε αυτό το κλίμα και με αυτή την παραδοχή, το τελευταίο διάστημα στην Τριφυλία πληθαίνουν οι παροτρύνσεις προς τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας (Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία) και τα στελέχη του συνδυασμού της, όπως και στα μέλη της νεοσυγκροτηθείσας Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, για μια ειλικρινή και έντιμη συνεργασία, μια προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων και ενότητα των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών τους δυνάμεων, για την ανατροπή και την αλλαγή στο Δήμο.
Πολίτες στην Τριφυλία, ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων και πολιτικών αντιλήψεων, ξέρουν καλά ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και δη οι δημοτικές, έχουν και μια σειρά από ιδιαιτερότητες και τοπικά χαρακτηριστικά, όπως προσώπων, ικανοτήτων, αξιοσύνης, αναγνωρισιμότητας, κοινωνικής αποδοχής, καταλληλότητας, συμπάθειας, συγγένειας κ.ο.κ. και, βεβαίως, αρχών, θέσεων, προτάσεων, προγράμματος για τον τόπο. Έτσι, θεωρούν πως εν όψει των εκλογών οι δρόμοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας και της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης πρέπει να συναντηθούν, να υπάρξει συμπόρευση και εκλογική συνεργασία με ένα συνδυασμό.
Όπως, μάλιστα, λέγεται, «το παρελθόν δεν μπορεί να διχάζει. Το μέλλον πρέπει να ενώνει!». Βεβαίως, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αφού υπάρχουν μια σειρά από δυσκολίες. Ωστόσο, πολίτες από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους, που είτε συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, είτε είναι μέλη της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, είτε αγωνιούν για το μέλλον του Δήμου, χωρίς να έχουν κάποια ένταξη σε κόμματα ή δημοτικές κινήσεις, εκτιμούν πως πρέπει να υπάρξει προσέγγιση και διάλογος. Όχι συγκυριακή συμπόρευση και ευκαιριακή συμμαχία, αλλά ουσιαστική συμφωνία με αρχές, θέσεις, προτάσεις, πρόγραμμα. Χωρίς ηγεμονισμούς και δίχως υπεροψία. Ειλικρινής και έντιμη συνεργασία και ενότητα δυνάμεων για την ανατροπή και την αλλαγή!
Του Ηλία Γιαννόπουλου απο το tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες