27 Νοεμβρίου 2013

Απο την Κυπαρισσία η 23χρονη σοβαρά τραυματισμένη στα Τέμπη και η πολύπαθη σήραγγα των Τεμπών που δε λέει να τελειώσει.

Δέκατέσσερα άτομα τραυματίστηκαν προχθές το βράδυ στα τέμπη μετα τη σύγκρουση λεοφορίου του ΚΤΕΛ Θεσαλονίκης με φορτηγό. Μεταξύ των τραυματιών και μια 23χρονη απο την Κυπαρισσία - επί πτυχίω φοιτήτρια Βιολογίας στη Θεσσαλονίκη- η οποία έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ...υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η καταστασή της παραμένει σοβαρή. Πάντως ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση των περισσοτέρων από τους 14 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Περιφερειακό και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, μετά το φονικό τροχαίο.
Η πολύπαθη σήραγγα των Τεμπών που δε λέει να τελειώσει

Η σήραγγα, των 6 χιλιομέτρων που θα παρακάμπτει την Κοιλάδα των Τεμπών, κατασκευάζεται από την τεχνική εταιρεία "ΑΚΤΩΡ" Ο  Αυτοκινητόδρομος......... Αιγαίου Α.Ε. ανέλαβε με Σύμβαση Παραχώρησης τη χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, λειτουργία. και συντήρηση ενός σύγχρονου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτοκινητόδρομου. Πρόκειται για τμήμα του οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε., μήκους 230 χλμ, που ξεκινά από τις Ράχες του Νομού Φθιώτιδας και εκτείνεται έως το Κλειδί του νομού Ημαθίας. Ο Όμιλος συμμετέχει μέσω της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. στο μετοχικό σχήμα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου με ποσοστό 20%, ενώ η ΑΚΤΩΡ συμμετέχει στην κατασκευή του συνολικού έργου σε ποσοστό 19,3%.
Την Δευτέρα 30/5/2011 πραγματοποιήθηκε η διάνοιξη της μεγαλύτερης οδικής σήραγγας στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, της σήραγγας των 6 χιλιομέτρων που θα παρακάμπτει την Κοιλάδα των Τεμπών.
Στην εκδήλωση, όπου έλαβε χώρα στο εργοτάξιο του Βορείου Μετώπου της Σήραγγας, παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. Συγχρηματοδοτούμενων Έργων κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος. Κων/νος Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, οι Δήμαρχοι Τεμπών και Δίου-Ολύμπου κ.κ. Κων/νος Κολλάτος και Γιώργος Παπαθανασίου αντίστοιχα, μέλη του Δ.Σ. και Στελέχη της Εγνατίας Οδού Α.Ε., Τοπικοί Φορείς, εκπρόσωποι συνεργαζόμενων εταιρειών, Μέσων Ενημέρωσης, και μεγάλος αριθμός εργαζόμενων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, της Κοινοπραξίας Κατασκευής Μαλιακός – Κλειδί, του Ανεξάρτητου Μηχανικού και των Εταιρειών κατασκευής του Έργου. Περίπου 700 άτομα, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο μέτωπο της σήραγγας στα 3 χιλιόμετρα και λίγο μετά τις 14:30 ο κος Σέργιος Λαμπρόπουλος ενεργοποίησε το κουμπί για την τελευταία έκρηξη και η διάνοιξη της σήραγγας έγινε πραγματικότητα. Αφού έγινε έλεγχος ασφαλείας και μερικός καθαρισμός του χώρου, οι επισκέπτες πλησίασαν στο άνοιγμα και συνάντησαν τους εργαζόμενους του εργοταξίου του Νοτίου Μετώπου. Οι δύο εργοταξιάρχες αφού συγχάρηκαν ο ένας τον άλλον αποτύπωσαν την στιγμή ανοίγοντας από ένα μπουκάλι σαμπάνιας ο καθένας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση. Η 30η Μαίου 2011 αποτελεί πλέον ορόσημο για το Έργο της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αλλά και για την ιστορία των Τεχνικών Έργων της Ελλάδας
Από τότε το έργο ...κόλλησε, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα δυστυχήματα, από βιαστικούς οδηγούς που κάνουν παράνομες προσπεράσεις.

πηγή Τα Χάλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες