24 Οκτωβρίου 2013

30.000 θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ για έγκριση βρίσκεται η πολυαναμενόμενη προκήρυξη για τις 30.000 θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Η τελική έγκριση αναμένεται να δοθεί πολύ γρήγορα προκειμένου να έχει ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Το σύνολο των 30.000 θέσεων θα απορροφηθεί στην ουσία από πέντε Υπουργεία. Οι μισές περίπου θέσεις θα καλυφθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Επιπλέον, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα απασχολήσει έναν αριθμό ωφελουμένων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, στον Άρειο Πάγο και αλλού, το Υπουργείο Υγείας στον ΕΟΠΠΥ και σε νοσοκομεία και το Υπουργείο Εργασίας στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα απασχολήσει έναν αριθμό ανέργων στα Λιμάνια. Τέλος περίπου 1.000 θέσεις θα καλύψουν οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες