4 Αυγούστου 2013

Το λάδι.. έλκει τους απατεώνες

Το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάστηκαν οι απάτες όσον αφορά τη διακίνηση του λαδιού στην αγορά αλλά και όσον αφορά κάποιους ελαιοπαραγωγούς που έπεσαν θύματα εγκληματικών συμμοριών..
Από τον Απρίλιο, στα Άνω Λιόσια Αττικής παρατηρήθηκαν πολλά περιστατικά απάτης εις βάρος επιχειρηματιών ελαιοπαραγωγών. Η συμμορία που δρούσε στη περιοχή προσέγγιζε τους ελαιοπαραγωγούς μέσω αγγελιών. Έτσι οι ελαιοπαραγωγοί έκλειναν τηλεφωνικό ραντεβού με έναν άγνωστο που υποτίθεται ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει το εμπόρευμά τους. Μόλις ο ανυποψίαστος ελαιοπαραγωγός πήγαινε στο σημείο του ραντεβού, βρίσκονταν εκεί 3 άγνωστοι που συστήνονταν ως συγγενείς του ατόμου που έκλεισε τη............
συμφωνία. Στη συνέχεια οδηγούσαν τον ελαιοπαραγωγό σε αποθήκες, προκειμένου να πάρουν το εμπόρευμα και χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες έπαιρναν το εμπόρευμα, χωρίς να πληρώσουν το ποσό που είχε προσυμφωνηθεί. Σε τρεις περιπτώσεις που οι ελαιοπαραγωγοί κατάλαβαν τι συμβαίνει και επιχείρησαν να αντισταθούν, οι δράστες τους τραμπούκισαν χτυπώντας τους.
Πριν από λίγες μέρες η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε το ένα μέλος της συμμορίας που είναι ένας άντρας 39 ετών ενώ καταζητούνται τα υπόλοιπα 3 μέλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, η συγκεκριμένη συμμορία εμπλέκεται σε οκτώ υποθέσεις απάτης αγοράς ελαιολάδου, σε δύο υποθέσεις απάτης αγοράς επίπλων, σε δύο ληστείες με το πρόσχημα της αγοράς ελαιολάδου και σε μία ληστεία από την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, από άτομο στο οποίο θα πουλούσαν ξαπλώστρες. Η συνολική αξία των κλεμμένων εμπορευμάτων υπολογίζεται περίπου στα 40.000 ευρώ.
Επίσης το περασμένο Σάββατο 20 Ιουλίου, η αστυνομία συνέλαβε 4 άτομα στο χωριό Παλαιοχώρι στο νομό Ημαθίας επειδή προσπάθησαν να πουλήσουν σογιέλαιο αναμεμειγμένο με χρωστικές ουσίες ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα 4 άτομα είχανε ηλικία από 18 έως 40 ετών και η αστυνομία ισχυρίζεται ότι συνελήφθησαν τη κατάλληλη στιγμή, την ώρα δηλαδή που προσπαθούσαν να πουλήσουν 1.000 λίτρα νοθευμένου σογιέλαιου ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έναντι του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ, τα οποία μετέφεραν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που ανήκε στον 40χρονο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, νοθεία πραγμάτων και παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα. Δείγματα της κατασχεθείσας ποσότητας του νοθευμένου σογιέλαιου, θα σταλούν στο Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ώστε να αναλυθεί η χημική τους σύσταση. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς. Οι απατεώνες θα σταλούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
ecotimes.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες