1 Μαρτίου 2013

Οι προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Τριφυλίας



Με την ανάπτυξη γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, συνεδρίασε προχθες Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Τριφυλίας υπό την προεδρεία του Αντιδημάρχου κ. Στάθη Ανδρινόπουλου και με την παρουσία  του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια.
Στην Επιτροπή κατατέθηκαν ..............................
συγκεκριμένες προτάσεις που θα λάβουν τη μορφή εισήγησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία εξουσιοδοτήθηκε να διατυπώσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ανδρινόπουλος.
Τα ζητήματα που ετέθησαν αφορούσαν κυρίως:

  1. την προβολή του φυσικού κάλλους  της Τριφυλίας και στον παραλιακό και στον ορεινό της άξονα με τα πανέμορφια φαράγγια όπως λ.χ. της Νέδας
  2. την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής, όπως είναι το κάστρο της Κυπαρισσίας, οι τάφοι της Περιστεριάς, ο Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Αγιά-Σωτήρα) στους Χριστιάνους 
  3. τον προσδιορισμό συγκεκριμένων διαδρομών με προορισμό παραδοσιακούς οικισμούς 
  4. τη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τα παραδοσιακά αγροτικά και όχι μόνο προϊόντα της περιοχής 
  5. τη συνεχή φροντίδα για την καθαριότητα των οικισμών και των παραλιών του Δήμου στο μέγιστο δύνατον βαθμό, 
  6. την ανάγκη άμεσης παρέμβασης στο οδικό δίκτυο ώστε να είναι γρήγορη κι ακίνδυνη η πρόσβαση στους τόπους προορισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνων – Ρωμανού, την κατασκευή του οδικού άξονα Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, που προωθεί  η Περιφέρεια Πελοποννήσου και της Ολυμπίας Οδού σε όλο το μήκος του φυσικού της αντικειμένου (μέχρι την Τσακώνα) 
  7. την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας σε συγκεκριμένους οικισμούς τους θερινούς μήνες.
  8. Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυνατότητες και στη δυναμική που παρουσιάζει η Τριφυλία για τουριστική ανάπτυξη και προσέλκυση Ελλήνων  και ξένων επισκεπτών, στη συμβολή της Δημοτικής Αρχής με υποστηρικτικές σδράσεις, στην ανάγκη συνέργειας όλων των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, όπως εμπορικών, αγροτικών και πολιτιστικών Συλλόγων, υπογραμμίζοντας ότι η Τριφυλία διαθέτει κουλτούρα, που μπορεί να συμπληρώνει και να εμπλουτίζει το παραγόμενο τουριστικό προϊόν και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή μέσω της συγκεκριμένης Επιτροπής άμεσα θα διατυπώσει πλαίσιο εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως λ.χ. ορειβατικού, διατροφικού, θρησκευτικού, μηχανοκίνητου, σύμφωνα με τις δυαντότητες που παρέχει ο τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες