1 Μαρτίου 2013

Ίσως έτσι να κάνουμε καλύτερη αποκριά!!!

Κι άλλες δραστηριότητες προστέθηκαν  στις  εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  την περίοδο της αποκριάς στα Φιλιατρά. Στη συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη  ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τους συλλόγους  προκύψαν νέες ιδέες,  έγιναν προτάσεις  και αφού συζητήθηκαν αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα εκδηλώσεις. Η βασική ιδέα και ο προβληματισμός ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να συμμετέχουν περισσότεροι και να βιώσουν μια αποκριά όπως τα παλαιότερα χρόνια όταν όλοι μασκαρευόταν με ότι υλικό υπήρχε διαθέσιμο και μεταμφιεσμένοι γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι  και η διασκέδαση γινόταν πιο αυθεντική κι ανθρώπινη.............

 Έτσι την Κυριακή 10/3/2013 από τις 6.30 το απόγευμα όσοι θελήσουν να βιώσουν μια αυθεντική διασκέδαση, να περάσουν όμορφα και να δώσουν έναν ιδιαίτερο χρώμα στη φετινή   αποκριά, ντυμένοι «μπαρμπούτες» θα συναντηθούν στη πλατεία Αγίου Ανδρέα και με  συνοδεία «μουσικού συγκροτήματος» θα περάσουν από σπίτια και γειτονιές για να καταλήξουν αργότερα στα μαγαζιά της πλατείας.
Για όσα παιδιά θελήσουν να μάθουν να κατασκευάζουν χαρταετούς όπως γινόταν παλιότερα που όλοι κατασκεύαζαν τους  χαρταετούς που θα πετούσαν την Καθαρά Δευτέρα  με καλάμια, χαρτί και αλευρόκολλα, θα στηθεί στο πεζόδρομο ένα «εργαστήρι κατασκευής χαρταετού», το Σάββατο 16/3/2013 από τις 11.00 το πρωί ως τις 13.00.
Την Κυριακή 17/3/2013 θα γίνει το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού». Σ` αυτό μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από την πέμπτη τάξη του δημοτικού και πάνω, σε ομάδες από τρία μέλη και πάνω. Σημείο συνάντησης  θα είναι το Ρολόι των Φιλιατρών στις 10.30 το πρωί. Το έπαθλο της νικήτριας ομάδας θα είναι μια δωροεπιταγή 100€ που θα μπορεί να εξαργυρωθεί σε βιβλιοπωλείο της πόλης μας. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στον κ. Τάκη Μιχαλακόπουλο στο τηλέφωνο 6977441536.
Την οργάνωση και στις τρεις αυτές εκδηλώσεις θα κάνει ο «Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού».
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το «Καρναβάλι των Φούληδων» την Κυριακή 17/3/2013, στις 4.00 μ.μ.,  στα Φιλιατρά. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, στην κ. Βίκυ Αλεξανδροπούλου στο τηλέφωνο 2761360023 και στην κ. Βιβή Παντελάκη στο τηλέφωνο 6972297936.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες