14 Φεβρουαρίου 2013

Δεν έχει πληρώσει η Περιφέρεια για 2011 και 2012: Σταματά την μεταφορά μαθητών το ΚΤΕΛ

Το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας σταματά τη μεταφορά μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία από την προσεχή Δευτέρα 18 του μήνα, εξαιτίας της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στα έξοδα. Οπως δηλώνει στην "Ε" ο πρόεδρος της εταιρείας Νικήτας Μπούρας, το ΚΤΕΛ της Μεσσηνίας είναι το μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που δεν έχει πάρει τα χρήματα που του οφείλονται από την Πολιτεία για τη μεταφορά μαθητών από το 2011 και το 2012.
Σύμφωνα με τον κ. Μπούρα, η επ' αόριστον αναστολή εκτέλεσης του έργου μεταφοράς των μαθητών με όλα τα μισθωμένα μεταφορικά μέσα γίνεται "λόγω αδυναμίας της εταιρείας να καλύψει πλέον τις λειτουργικές δαπάνες αυτού του έργου· αδυναμία η οποία οφείλεται στις ανεξόφλητες οφειλές εκ μέρους της Πολιτείας...................
προς την εταιρεία για το σχολικό έτος 2011-2012". Για να λυθεί το πρόβλημα και να δοθούν απαντήσεις στο ερώτημα γιατί μόνο το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας δεν έχει πληρωθεί, ο κ. Μπούρας αναφέρει ότι "έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, αλλά και συνάντηση την Παρασκευή με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών".
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ τονίζει ότι "σταματώντας τα μισθωμένα μειώνουμε τα έξοδά μας, όπως θα μειώσουμε και τις βάρδιες εισπρακτόρων και οδηγών, καθώς και τα δρομολόγια εντός και εκτός νομού". Πάντως, κανονικά θα συνεχίσουν να μεταφέρονται οι μαθητές με ειδικό μαθητικό δελτίο, αφού οι δήμοι σχεδόν στο σύνολό τους έχουν πληρώσει τις οφειλές τους προς την εταιρεία.
Ωστόσο, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση -σύμφωνα με τον κ. Μπούρα- να πάρει το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας τα 800.000 ευρώ που του οφείλονται από την Πολιτεία, έχει σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει αφήσει απλήρωτους τους προμηθευτές καυσίμων, ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τους εργαζόμενους. "Εμείς δεν θέλουμε να "κρεμάσουμε στον αέρα" τα παιδιά, ούτε εκβιάζουμε πάνω στις πλάτες των μαθητών, αλλά η εταιρεία χρωστάει και πρέπει να μειώσει τις δαπάνες της - οπότε θα περικοπούν βάρδιες εργαζόμενων καθώς και τακτικά δρομολόγια εντός και εκτός νομού", αναφέρει. Εξηγεί επίσης πως οι προμηθευτές καυσίμων τούς έχουν δώσει τελεσίγραφο μέχρι το Σάββατο, διαφορετικά θα κόψουν την πίστωση.

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

"Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι απλήρωτες και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχουν τα χρήματα αλλά δεν έχουν δοθεί μόνο στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας", αναφέρει στη συνέχεια ο Ν. Μπούρας. Στην ερώτησή μας γιατί μόνο το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας δεν έχει πληρωθεί, απάντησε πως "τα γρανάζια της γραφειοκρατίας φαίνεται ότι χτύπησαν το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας - το δικό μου ερώτημα είναι όμως γιατί μόνο της Μεσσηνίας. Και ρώτησα γι' αυτό τόσο τον κ. Αγγελόπουλο στην Περιφέρεια, που είναι αρμόδιος για τα οικονομικά, όσο και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά, για το τι αλλάζει στη δική μας περίπτωση". Ωστόσο όπως λέει: "Δεν μου απάντησαν, κι αν είναι να ψάχνουμε για έναν και δυο μήνες τι φταίει, εμείς στο μεταξύ δεν θα καταφέρουμε να αντέξουμε γιατί αντιμετωπίζουμε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα". Και εξηγεί: "Σαν ΚΤΕΛ Μεσσηνίας μεταφέραμε μια μερίδα ανθρώπων: μισθωτούς, αγρότες, συνταξιούχους, οι οποίοι φτώχυναν και δεν ταξιδεύουν πλέον με το ΚΤΕΛ - έχουμε λοιπόν 20% λιγότερους ταξιδιώτες, ακόμη και στα εσωτερικά δρομολόγια. Οσο για την Αθήνα, φεύγουν λεωφορεία με 8, 9 ή και με 3 άτομα!".
Καταλήγοντας ο κ. Μπούρας τονίζει: "Προσωπικά θα το πάλευα σε άλλο επίπεδο αν δεν είχε στείλει χρήματα το κράτος, όμως τα 800.000 ευρώ που μας οφείλονται έχουν έρθει από το υπουργείο Εσωτερικών και αυτό καθιστά οξύμωρο το ότι ο μήνας έφτασε 15 και οι δικοί μας υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι. Τι παιχνίδι παίζεται εγώ δεν μπορώ να το ξέρω ή να πω ονομαστικά ποιος φταίει. Αλλά κάποιος φταίει και δεν μου λέει κάτι μια αόριστη υπόσχεση, ότι κάτι μπορεί να γίνει αυτή ή την άλλη εβδομάδα. Στην εταιρεία εργάζονται 250 άνθρωποι, δηλαδή 250 οικογένειες, πώς θα ζήσουν αυτοί; Πρέπει να αρχίσουμε και εμείς απολύσεις;".
Ν.Κ. απο Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες