6 Νοεμβρίου 2012

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 37 χρόνων η παγκόσμια παραγωγή οίνου

Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 37 ετών μετά τις ζημιές λόγω κακών καιρικών συνθηκών στους αμπελώνες από τη Γαλλία έως την Αργεντινή, επιφέροντας εξάντληση των αποθεμάτων, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV).
Η παραγωγή θα κυμανθεί περίπου στα 248,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα (6,56 δισεκατομμύρια γαλόνια) φέτος από 264.200.000 εκατόλιτρα το 2011, σύμφωνα με τον OIV. Αυτό θα είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τουλάχιστον το 1975, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Federico Castellucci, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Ξηρασία και χαλάζι έπληξαν τα αμπέλια στη Γαλλία και την Ιταλία, χώρες οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί, ενώ η Αργεντινή υπέστη..................
επίσης ζημιές λόγω καιρικών συνθηκών στους αμπελώνες της, σύμφωνα με τον Castellucci. Η πτώση της παραγωγής θα μειώσει τα αποθέματα και θα οδηγήσει σε μια «σφιχτή» αγορά προκειμένου να παραχθούν αλκοολούχα ποτά και βερμούτ, ανακοίνωσε ο OIV.

"Εξαρτόμαστε από τα αποθέματα για προμήθεια στην αγορά" δήλωσε ο Castellucci, σε συνέντευξή του. "Υπάρχει έλλειψη προϊόντος χύμα. Οι έμποροι σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να στρέφονται προς τις μικρές χώρες για χύμα κρασί, που δείχνει ότι υπάρχει πραγματική ένταση."

Η παγκόσμια κατανάλωση κρασιού το 2012 εκτιμάται από 235,7 εκατομμύρια μέχρι 249,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα, με επιπλέον ανάγκη για 30 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου που χρησιμοποιούνται για οινοπνευματώδη, βερμούτ και ξύδι, σύμφωνα με τον OIV.

Ο Castellucci αρνήθηκε να παράσχει μια εκτίμηση των παγκόσμιων αποθεμάτων οίνου, επικαλούμενος έλλειψη στοιχείων. Η ανταπόκριση της αγοράς υποδηλώνει ότι η  διαθεσιμότητα χύμα οίνου μειώνεται και οι τιμές ανεβαίνουν.

"Αν δεν έχουμε διαθεσιμότητα στην αγορά, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα για κάποια προϊόντα να αυξηθεί η τιμή τους" δήλωσε σε συνέντευξή του ο V. Magalhaes, στατιστικολόγος του OIV, αναφέροντας το ξύδι ως ένα προϊόν που μπορεί να γίνει πιο ακριβό.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες