18 Σεπτεμβρίου 2012

Σε άνοδο οι τιμές του ελαιολάδου

Σε ανοδική τροχιά άρχισαν να κινούνται οι τιμές παραγωγού ελαιολάδου στην Πελοπόννησο όσο και στην Κρήτη, ακλουθώντας την Ισπανική και την Ιταλική αγορά.
Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο Δελτίο Τιμών που έχει αναρτήσει ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης στο Παρατηρητήριο Τιμών Ελαιολάδου, της ιστοσελίδας του, οι τιμές παραγωγού, που στην Ισπανία κυριολεκτικά φαίνεται να καλπάζουν ανέβηκαν και την εβδομάδα 29/8-5/9 ακόμα κατά 1-5% σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα, φθάνοντας για το έξτρα Παρθένο η μέγιστη στα 2,52 €/κιλό η μέση στα 2,44€/Κ και η ελάχιστη στα 2,31€/Κ, για τα (κοινά) Παρθένα στα 2,33 €/κιλό και για το λαμπάντε στα 2,33€.
Ανάλογη, αύξηση φαίνεται ότι σημειώθηκε, κατά πληροφορίες και στην Ιταλία αλλά επίσημα στοιχεία δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.
Παράλληλα και στην Ελλάδα, την ίδια βδομάδα, οι τιμές άρχισαν να κινούνται αρκετά προς τα πάνω αφού στην Πελοπόννησο κυμάνθηκαν μεταξύ 2,20 έως 2,57€/Κ. ενώ και στην Κρήτη σημείωσαν αυξήσεις της τάξεως των 5-10 λεπτών ανά κιλό σε τρεις από τις Οργανώσεις/Επιχειρήσεις που δίδουν τιμές στον ΣΕΔΗΚ και κυμάνθηκαν τελικά μεταξύ 1,85-2,16/κιλο
Πηγή:ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες