4 Ιουλίου 2012

Πρόβλημα ύδρευσης - προκλητικά απούσα η δημοτική αρχή !

του Δημήτρη Α. Δριμή τ. δημάρχου Αετού
Το να περιμένει κάποιος μια συγκροτημένη πολιτική διαχείρισης και προστασίας του υδάτινου πλούτου από τη δημοτική αρχή Τριφυλίας θα ήταν, πράγματι, υπερβολή. Τα αυτονόητα είναι, πλέον, ζητούμενα στο δήμο Τριφυλίας. Η αδυναμία διοίκησης είναι παροιμιώδης. 

Φτάσαμε, όμως, στο σημείο, μέσα στο καλοκαίρι και για δεύτερη συνεχή χρονιά, να μην έχει λυθεί το ζήτημα της ασφαλούς και συνεχούς  υδροδότησης της πόλης των Γαργαλιάνων. Η πόλη αλλά και χωριά του τ. δήμου Γαργαλιάνων υφίστανται το μαρτύριο των συνεχών διακοπών νερού και οι πολίτες έχουν την εύλογη ανησυχία για την ποιότητα του νερού που πίνουν. Το θέμα και πέρυσι απασχόλησε τις εφημερίδες του νομού και τα τοπικά μπλόγκς. Πρωτίστως, όμως, δημιουργεί αναστάτωση και ταλαιπωρεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης των Γαργαλιάνων καθώς και χωριών του τ. δήμου Γαργαλιάνων. 

Φτάσαμε στο σημείο δημοτικός σύμβουλος της..........................
πλειοψηφίας, που τυγχάνει και πρόεδρος του συνδέσμου ύδρευσης «Τέλλος Άγρας», να απειλεί με παραίτηση εάν ο μεγαλύτερος οφειλέτης του συνδέσμου, ο δήμος Τριφυλίας, δεν καταβάλει, εντός δεκαπέντε ημερών, τα χρήματα που οφείλει στο σύνδεσμο ύψους 96.000,00 ευρώ, ώστε να μπορέσει, ο σύνδεσμος, να λειτουργήσει. (δες σχετικές δηλώσεις στις εφημερίδες Ελευθερία και Θάρρος καθώς και στα blogs gargalianoi, filiatranet, pyrgostrifylias, kopanakinews, metamorfosi, kyparissiotis, … ). 

«Καρφώνει» μάλιστα τη δημοτική αρχή λέγοντας πως αν το πρόβλημα υπήρχε στην Κυπαρισσία θα είχε ήδη λυθεί. Δυστυχώς έχει δίκιο. Με την παραπάνω, βέβαια, δήλωσή του ακυρώνει το δήμαρχο, ως δήμαρχο του όλου δήμου Τριφυλίας. Ουσιαστικά δηλώνει, αυτό που είναι ήδη γνωστό στους πολίτες, (ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι), πως η πραγματική εξουσία βρίσκεται στους δύο αντιδημάρχους της Κυπαρισσίας, που λειτουργούν περισσότερο ως τοπάρχες και υπηρέτες δικών τους πολιτικών συμφερόντων και σχεδιασμών, παρά ως υπηρέτες του όλου δήμου Τριφυλίας.  Ταυτόχρονα, όμως, εκθέτει και τον εαυτό του, γιατί ως πρόεδρος του συνδέσμου όφειλε να φροντίσει ενωρίτερα, και όχι να περιμένει το καλοκαίρι, για να αντιμετωπίσει το γνωστό, άλλωστε, πρόβλημα ύδρευσης. 

Φτάσαμε, ακόμα, στο σημείο να θεωρείται υπερβολή και πολυτέλεια ο καθαρισμός των δεξαμενών ύδρευσης, η συντήρησή τους, η καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου τόσο αυτών όσο και των πηγών ύδρευσης και των αντλιοστασίων. 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, δυστυχώς, οι δεξαμενές ύδρευσης του δήμου Τριφυλίας δεν έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται, για τη δημόσια υγιεινή και με ότι αυτό σημαίνει για τη διοίκηση του δήμου.  

Τα ερωτήματα εύλογα: 
Σε ποιες μαύρες τρύπες χάνονται τα ανταποδοτικά χρήματα που καταβάλλουν οι πολίτες της Τριφυλίας για την ύδρευση; 
Πότε, επιτέλους, θα καθαριστούν και απολυμανθούν οι δεξαμενές ύδρευσης; 

Γιατί δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα και πριν το καλοκαίρι το πρόβλημα ύδρευσης της πόλης και των χωριών των Γαργαλιάνων; 

Τιμούν τη δημοτική αρχή οι δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου ύδρευσης, που συμβαίνει να είναι και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας; 

Κατανοεί η δημοτική αρχή ότι το σύνολο των υποδομών του δήμου Τριφυλίας, που χτίστηκαν με χρήματα και κόπους χρόνων, απαξιώνεται καθημερινά και υπάρχει ορατός ο κίνδυνος της πλήρους κατάρρευσης; 

Υπάρχει, για παράδειγμα, το τελευταίο 18/μηνο συνεργείο ελέγχου και επισκευής βλαβών των υποδομών και των δικτύων του συνδέσμου ύδρευσης και  ειδικότερα για το τμήμα των δικτύων που αφορά στον τ. δήμο Γαργαλιάνων; 

Πιστεύει η δημοτική αρχή, πως με τέτοιες συνθήκες υδροδότησης σέβεται τους πολίτες, υποστηρίζει και ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της όλης περιοχής; 

Ελπίζουμε, τέλος, να επιλυθεί, έστω και τώρα, άμεσα και μόνιμα το πρόβλημα ύδρευσης της πόλης και των χωριών του τ. δήμου Γαργαλιάνων και να μην αντιμετωπίζονται οι πολίτες της περιοχής, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες