23 Ιουλίου 2012

Τζ. Καραμίχας: Ένα κιλό χρυσός σήμερα αξίζει 50.000 Δολλάρια, ενώ ένα κιλό σπόρος ντομάτας αξίζει 120.000 Δολλάρια

Αυστηρή κριτική στο νόμο για τους συνεταιρισμούς άσκησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κατά τη διάρκεια της 61ης Γενικής Συνέλευσης της Συνομοσπονδίας, που έγινε στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου.  
Μεταξύ άλλων ο κ. Καραμίχας κατέθεσε και δέκα πολιτικές προτάσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά την ανάπτυξη της γεωργίας. Σε μια από αυτές τόνισε την ανάγκη να μπορέσουμε να παράγουμε το γενετικό και πολλαπλασιαστικό υλικό εδώ στην Ελλάδα. Σε αυτή την πρόταση αναφέρει το εξής εντυπωσιακό: 

  • Είναι απόλυτα αναγκαίο να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα εγχώριου γενετικού και πολλαπλασιαστικού υλικού και η απεξάρτηση της χώρας και των αγροτών..................... από το ολιγοπωλιακό καθεστώς προμήθειας του υλικού αυτού, έτσι ώστε να αναπτυχθεί άλλη μια σημαντική γεωργική δραστηριότητα με σημαντικό οικονομικό όφελος για τον αγροτικό τομέα. Για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία και την αξία του γενετικού και πολλαπλασιαστικού υλικού, πρέπει να λάβει υπόψη του ότι ένα κιλό χρυσός σήμερα αξίζει 50.000 Δολλάρια, ενώ ένα κιλό σπόρος ντομάτας αξίζει 120.000 Δολλάρια. Να τονίσω μάλιστα ότι το 2011 ξοδέψαμε για σπόρους και πολλαπλασιαστικό υλικό το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 273 εκατ. ευρώ, δαπάνη που κατά κύριο λόγο αναφέρεται σε εισαγόμενο υλικό.

     

    Δείτε όλη την ομιλία του ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες