10 Ιουνίου 2012

Απλήρωτοι οι παραγωγοί ρεύματος με φωτοβολταϊκά

Προσφυγές στη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τις καθυστερήσεις πληρωμών από τον λειτουργό της αγοράς (ΛΑΓΗΕ) αναγγέλλει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).
Ο ΣΠΕΦ υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους παραγωγούς «πράσινης» ενέργειας ξεπερνούν τους τρεις μήνες και τονίζει ότι οι παραγωγοί θα προσφύγουν εντός της εβδομάδας κατά του ΛΑΓΗΕ ζητώντας και τη λήψη προσωρινών μέτρων «με στόχο την άμεση εκταμίευση μέρους των υπερήμερων οφειλών».

«Οι ηλεκτροπαραγωγοί από φωτοβολταϊκά μη διαθέτοντας απολύτως κανένα άλλο έσοδο από άλλη πηγή για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους, θα προβούν σε ό,τι απαιτείται για τη διασφάλιση και είσπραξη των οφειλόμενων», αναφέρει ο Σύνδεσμος. «Υπό τις παρούσες συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα», καταλήγει, «είναι απολύτως ανεξήγητο να στραγγαλίζεται η εγχώρια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η οποία και προσφέρει πολύτιμο "πράσινο" προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας μη εξάγοντας παράλληλα ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό για τη λειτουργία της σε αγορές καύσιμων πρώτων υλών αδυνατίζοντας έτσι εν τέλει την εθνική οικονομία».
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες