19 Ιουνίου 2012

Σε 18 δισ. οι ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα την επόμενη επταετία

Την αποσύνδεση των πόρων για την αγροτική ανάπτυξη με το κατά πόσον τα κράτη - μέλη επιτυγχάνουν μακροοικονομικούς δημοσιονομικούς στόχους, γιατί αυτό οδηγεί σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τη σύγκλιση και τη συνοχή, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας στη διάρκεια των εργασιών της συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Λουξεμβούργο. Το βασικό θέμα που απασχόλησε το Συμβούλιο ήταν η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Έλληνας Υπουργός συναντήθηκε................
με τον Επίτροπο Γεωργίας, Dacian Ciolos, καθώς και με συναδέλφους των άλλων ελαιοπαραγωγών χωρών, με θέμα την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα του ελαιολάδου. Ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάκαμψη των τιμών και την απορρόφηση των αποθεμάτων.

Η «ΚΑΠ», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μαραβέγιας, «μεταφράζεται σε πόρους περίπου 18 δισ. ευρώ για την επόμενη επταετία, που πρέπει να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα, προς όφελος του αγροδιατροφικού τομέα της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής υπαίθρου, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες