10 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις συγχωριανών μας για την κατασταση που επικρατεί στο χωριό.

Απο την εφημερίδα Ελευθερία
Σε κλίμα έντονης ανησυχίας και φόβου ζουν οι κάτοικοι του Πύργου Τριφυλίας το τελευταίο διάστημα, από τα συνεχή κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών. Αποτέλεσμα ήταν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οργανώνοντας ομάδες επιτήρησης που περιπολούν στο χωριό κάθε βράδυ.
Το μέτρο αυτό, όπως λένε, φαίνεται να έχει φέρει ήδη αποτελέσματα καθώς τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Οι ίδιοι οι κάτοικοι πάντως μιλούν για μια κατάσταση πρωτόγνωρη, καθώς ούτε μέσα στα σπίτια τους δεν αισθάνονται ασφαλείς και πολλές φορές ξενυχτούν από το φόβο μην πέσουν θύματα διαρρηκτών. Ζητούν από την Πολιτεία να πάρει κάποια μέτρα για την προστασία τους, καθώς...............................
φοβούνται και τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν αν έρθουν αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες που χτυπούν την περιοχή.
Ο Παναγιώτης Πουλακίδας μας είπε χαρακτηριστικά: «Εχουν κλέψει το μισό χωριό, τα κρούσματα είναι σχεδόν καθημερινά. Πλέον έχουμε βγει σε περιπολίες, προσπαθούμε μόνοι μας να περιφρουρήσουμε το χωριό, δεν υπάρχει άλλη λύση. Κάθε βράδυ βγαίνουν βάρδιες και ξενυχτάμε για να προστατέψουμε το χωριό μας. Είναι η μόνη λύση που έχουμε αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Από τη στιγμή που ο άλλος είναι ξένος εδώ και δεν έχει δουλειά ούτε έχει να φάει, θα πάει να κλέψει, τι άλλο να κάνει;».
Ο Αναστάσιος Στρατηγόπουλος συμπλήρωσε: «Εχουμε πολλές διαρρήξεις και πράγματα που δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει στο χωριό μας. Ετσι... πήραμε κι εμείς το νόμο στα χέρια μας. Ολη τη νύχτα περιφρουρούμε το χωριό - τι άλλο να κάνουμε, δεν πάει άλλο. Δεν μας έχουν αφήσει τίποτα. Ολα τα κτήματα τα έχουν διαρρήξει, ενώ μέσα στο χωριό κοιμάται ο άλλος και πάνε και τον κλέβουν. Αυτό το πρόβλημα είναι καθημερινό και η ανησυχία ειδικά στους ηλικιωμένους είναι μεγάλη. Τώρα με τις περιπολίες που γίνονται αυτά τα περιστατικά έχουν αποτραπεί».
Από την πλευρά του ο Διονύσιος Τσώλης μας είπε: «Εμάς μέσα σε 18 μέρες προσπάθησαν 3 φορές να μας διαρρήξουν. Προσπάθησαν στην αρχή με κατσαβίδια να ανοίξουν την πόρτα και δεν τα κατάφεραν.
Ηρθαν πάλι μετά από 4 μέρες περίπου, πάλι δεν τα κατάφεραν και ξανάρθαν τρίτη φορά. Τότε τους εντόπισαν κάποιοι από το χωριό που περιπολούσαν, έριξαν κάποιες ντουφεκιές στον αέρα κι εκείνοι έφυγαν αφήνοντας το αμάξι τους σε κάποιο σημείο εδώ στο χωριό. Η ανησυχία είναι μεγάλη σε όλο το χωριό, υπάρχει τρομοκρατία. Δεν περνάει εβδομάδα που να μην χτυπάνε κάποιο σπίτι. Την ώρα που
κοιμάσαι δίπλα, ο άλλος σου παίρνει τα χρήματα. Κάθε βράδυ τώρα έχουμε περιπολίες και όπως φαίνεται έχουν φέρει αποτέλεσμα, αφού τις τελευταίες μέρες δεν έχουμε κρούσματα». Ο κ. Τσώλης πρότεινε το κάθε σπίτι να συνδράμει οικονομικά ώστε να μπει σεκιούριτι στο χωριό, αφού τόνισε ότι άλλη λύση δεν υπάρχει.
Ο Διονύσιος Χρονόπουλος μας είπε: «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη κι εμείς ειδικά οι γέροι φοβόμαστε να κοιμηθούμε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια. Μπαίνουν μέσα, μας υπνωτίζουν από ό,τι φαίνεται, παίρνουν ό,τι λεφτά και χρυσαφικά βρουν και φεύγουν. Ευτυχώς που ακόμη δεν έχουν σκοτώσει κανένα μας. Θα πρέπει το κράτος να πάρει τα μέτρα του. Οι κάτοικοι και η νεολαία του χωριού είναι κάθε βράδυ στο πόδι, γυρίζουν όλο το χωριό και τους συγχαίρω γι‘ αυτό, όμως από ό,τι φαίνεται αυτοί είναι άπιαστοι... Τέτοια κατάσταση στο χωριό δεν είχαμε ποτέ, κανείς δεν πείραζε κανέναν. Τώρα φοβόμαστε να βγούμε έξω από την πόρτα μας. Από τις 6 η ώρα κλειδώνουμε τα σπίτια
μας. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, ειδικά για εμάς τους γέρους».
Ο Σάκης Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, έχουμε πολλές διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και αγροτόσπιτα κι έχουμε πάρει την κατάσταση στα χέρια μας. Περιπολούμε σε καθημερινή βάση στο χωριό η νεολαία και όλοι μας, αλλά δεν ξέρουμε πού θα βγει αυτή η κατάσταση. Μην νομίζετε ότι κι εμείς δεν φοβόμαστε στους δρόμους που βγαίνουμε, όπου δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε - αλλά πήραμε την τύχη του χωριού στα χέρια μας. Οι διαρρήξεις ήταν καθημερινές,
αλλά από τότε που αρχίσαμε να βγαίνουμε έξω για περιπολίες έχουν σταματήσει».
Ο Παύλος Αυρηλιώνης σχολίασε ότι «έχω γυρίσει όλο τον κόσμο, αλλά χειρότερη κατάσταση από αυτή που έχουμε φέτος εδώ δεν έχω δει ποτέ».
Ο Νικόλαος Αργυρόπουλος μας είπε: «Υπάρχει φόβος στο χωριό, έχουμε συχνά κρούσματα στο χωριό αφού έχουν ανοίξει πολλά σπίτια. Επίσης ό,τι μηχανήματα υπήρχαν τα έχουν πάρει όλα. Οσον αφορά τις περιπολίες, είναι καλό που γίνονται. Από τη στιγμή που έρχεται ο άλλος να σε κλέψει πρέπει κι εσύ κάτι να κάνεις».
Ο Παναγιώτης Αργυρός σημείωσε: «Υπάρχει πλήρης αναρχία, όποιος θέλει κλέβει κι ό,τι θέλει κάνει. Οι διαρρήξεις είναι συχνές. Υπάρχει φόβος σε όλο το χωριό. Εγώ προσωπικά έβαλα κάγκελα στο παράθυρο του σπιτιού και σύρτες πίσω από όλες τις πόρτες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τους... κυρίους που μας κυβερνάνε».
Τέλος, ο Σπύρος Καμινάρης σχολίασε τα εξής: «Η εγκληματικότητα έχει να κάνει με τη γενικότερη κρίση που περνά ο κόσμος. Κανείς δε γεννιέται κλέφτης. Εχουν συμβεί κάποια φαινόμενα εδώ που έχουν προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο, αλλά με αστυνομικά μέτρα δεν λύνεται το πρόβλημα, ούτε με περιπολίες και όπλα - δεν είναι τα ενδεδειγμένα κατά τη γνώμη μου. Χρειάζεται σκέψη ώστε να
βρεθεί μια λύση, καθώς αυτά τα μέτρα θα φέρουν χειρότερα αποτελέσματα. Εμένα πιο πολύ με τρομοκρατεί η σημερινή κυβέρνηση και τα μέτρα που παίρνονται, καθώς είμαι συνταξιούχος, παρά το να μπει στο σπίτι μου ένας κλέφτης και να μου πάρει μια κότα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες