8 Δεκεμβρίου 2011

Λιμάνια, Λαγκούβαρδος και επιτέλους το Γαργαλιάνοι - Βάλτα.

Πραγματοποιήθηκε τελικά η σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κου Αλευρά, παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας κου Κόλλια και των αντιδημάρχων, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, του διευθύνοντος συμβούλου και στελεχών της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε., καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε.Μ. και τώρα οι δημότες περιμένουν να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις πέρα από τις συσκέψεις καθώς πολλά έργα έχουν οπισθοδρομήσει εδώ και πολύ καιρό....
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής.................
αναφορά με ανταλλαγή απόψεων σύμφωνα με τα δεδομένα και των προγραμμάτων που είναι σ’ εφαρμογή και αποφασίστηκαν:
α) Η σύνταξη «Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης λιμένος Κυπαρισσίας», το οποίο θα έχει ως στόχευση το αναπτυξιακό μοντέλο και τις προοπτικές ανάδειξης και ανάδειξης της Τριφυλίας που περιμένει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, β) Οι τρόποι αξιοποίησης του προγράμματος ΕΠΑΛ για την ένταξη του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθούπολης».
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε για το έργο της «Βελτίωσης της Γέφυρας Λαγκούβαρδου» που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και την ένταξη του έργου «Βελτίωση Δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα», μετά την πληρωμή των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες για να ξεμπλοκάρει το έργο.
πηγή kyparissiotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες