5 Οκτωβρίου 2011

Γαργαλιάνοι :Τίμησαν τον Αγ. Διονύσιο Αρεοπαγίτη

Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν και γιόρτασαν πανηγυρικά, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, τη μνήμη του πολιούχου τους Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Τη Δευτέρα το πρωί, ανήμερα της εορτής, στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, στην κεντρική πλατεία, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης και της περιφερείας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις..........


Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης σημείωσε: «Ας ακούσουμε το κήρυγμα της μετανοίας που είναι διαρκές μέσα στην Εκκλησία και τότε, σε κλάσματα χρόνου, αμέσως, θα βγούμε από τα αδιέξοδα και θα φτάσουμε στην πολυπόθητον άκριτον κρίσην! Ο Άγιος Διονύσιος, τη σοφία του, τη μόρφωσή του, τα πλούτη του, το γένος του, τα πάντα τα αφιέρωσε εις τον Θεόν!». Κάλεσε, δε, τους πιστούς «σε ένα συναγερμό και συναγωνισμό προσευχής».
Πλήθος πιστών, αλλά λιγότεροι σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, συμμετείχε στις θρησκευτικές τελετές, ανάβοντας ένα κερί και προσκυνώντας την Ιερά Εικόνα, για να πάρει δύναμη για τη ζωή του και τη σωτηρία της ψυχής του!
Μετά την Απόλυση, ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκό και αναψυκτικό στους επίσημους προσκεκλημένους στην «Μπρίσκειο» Βιβλιοθήκη.
Μεταξύ άλλων, στις εκδηλώσεις διακρίναμε τη βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, τον τοπικό αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, τους αντιδημάρχους Τριφυλίας Γιάννη Φιλντίση και Γιάννη Μερκούρη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννη Καλκαβούρα, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων Κωστή Αβδίκο, τους περιφερειακούς συμβούλους Γιώργο Μπακούρο και Γιάννη Αδαμόπουλο, την υπεύθυνη Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Διονυσία Χρυσομπόλη, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας δεν παρέστη λόγω των εκλογών που διεξήχθησαν χθες στην Αθήνα για την ΚΕΔΕ, ωστόσο παρούσα ήταν η σύζυγός του Αθηνά.Τη Δευτέρα ξεκίνησε και το πανηγύρι των Γαργαλιάνων, που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, χωρίς όμως από την πρώτη μέρα λειτουργίας του να έχουν αναπτυχθεί σε όλο το μήκος του παράγκες με πραμάτειες.
Σχετικά ο τοπικός αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος σε δηλώσεις του σημείωσε: «Εορτάζουν οι Γαργαλιάνοι και όλη η Τριφυλία τον πολιούχο μας, τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, και ευχόμαστε ο Άγιος να προστατεύει αυτή την πόλη, να προστατεύει την Τριφυλία. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία, και τις δύσκολες μέρες που περνάμε να βοηθήσουμε όλοι μαζί να τις ξεπεράσουμε στο συντομότερο χρόνο και με τις λιγότερες συνέπειες».

πηγή Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες