21 Φεβρουαρίου 2011

Μία νέα ταινία με άρωμα Μεσσηνίας

Ο Φιλιτρινός ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος επιστρέφει με μια ιδιαίτερα προσωπική και ανατρεπτική ταινία. «Οι Ιππείς της Πύλου» μας ταξιδεύουν με γέλιο και συναίσθημα στα παράλογα της ζωής, ενώ στην πορεία δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.
Η ιστορία
Ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλυτώσει από τις τράπεζες. Με την βοήθεια του Μπάμπη του «Φου», βρίσκει καταφύγιο σ'ένα ερημωμένο κάστρο στην καρδιά της Μεσσηνίας. Μοναδικοί κάτοικοι δύο αδέρφια που δε μιλιούνται και μια ανηψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε, η Δημοκρατία. Ο Τηλέμαχος την συναντάει τυχαία και μαγεύεται. Λίγο τα σιρόπια του γιατρού για τα πνευμόνια του που έχουν γίνει ορυχείο, λίγο τα τσίπουρα, λίγο οι «απαγορευμένες ουσίες» του Μπάμπη ... οι θεοί βάζουν το χέρι τους κι η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο της! Όνειρο, πραγματικότητα, ή και τα δυό; Κρίνετέ το εσείς, κι όποιος το βρει κερδίζει ένα παστέλι Καλαμών.
Μια σύγχρονη, λαϊκή ελληνική ταινία. Μία πρωτότυπη σάτιρα που δεν αφήνει τίποτε όρθιο, με γέλιο και περιεχόμενο, με σεβασμό στην Ιστορία και τον πολιτισμό μας, Οι Ιππείς Της Πύλου είναι οι συνειδητοί πολίτες, είναι οι εθελοντές.
Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ένας φημισμένος ηθοποιός ο οποίος έχει απολέσει όλη του την περιουσία και η οικογένειά του τον έχει εγκαταλείψει. Αναζητεί "καταφύγιο" στην επονομαζόμενη από τους κατοίκους της Πρότυπη Πολιτεία "Πολυπύλου". Η επαφή του ήρωα με έναν τόπο τόσο άμεσα συνυφασμένο με την αρχαία και νεότερη ιστορία της Ελλάδος, μια σειρά από περιστατικά και η γνωριμία του με μια κοπέλα που αναπτύσσει έντονη οικολογική δράση και όραμα για την οργάνωση αυτής της πολιτείας, δίνουν καινούργιο νόημα και ελπίδα στη ζωή του.
πηγή

1 σχόλιο:

  1. Είχα χάσει την ευκαιρία να δω την ταινία ΄΄Ιππείς της Πύλου'', και τώρα που μόλις την είδα, έχω την απορία, εάν υπάρχει πραγματικά στην περιοχή σας, αυτό το μεγάλο και πολύπλοκο κτήριο , όπου χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της ταινίας. Θα το εκτιμούσα, εάν μου λύνατε την απορία, δεδομένου ότι δεν έχω αλλού να απευθυνθώ! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες