23 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΑ 2,20 ΜΕ 2,25 Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκε η τιμή του ελαιολάδου, η οποία πλέον κυμαίνεται μεταξύ 2,20 και 2,25 ευρώ το κιλό εμφανίζοντας τάσεις σταθεροποίησης σε αυτά τα επίπεδα, όπως μας είπαν εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών της Τριφυλίας. Οι τιμές θεωρούνται χαμηλές, αλλά το γεγονός ότι έχουν μείνει σε αυτά τα επίπεδα ενώ έχει αρχίσει να υπάρχει και μια σταθερή ζήτηση για το κορωνέικο λάδι, δημιουργεί την πεποίθηση ότι τουλάχιστον θα κρατηθούν σ' αυτά τα επίπεδα.
Η ελαιοσυγκομιδή στην περιοχή της Τριφυλίας γίνεται πλέον σε φουλ ρυθμούς, ειδικά σε περιοχές όπως η Χώρα και οι Γαργαλιάνοι, ενώ για τα καλά έχει ξεκινήσει το μάζεμα της ελιάς και σε περιοχές όπως τα Φιλιατρά και η Κυπαρισσία.
Για την περιοχή των Γαργαλιάνων ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ηλίας Βαρούτσος επισήμανε ότι η τιμή έχει σταθεροποιηθεί στα 2,25 ευρώ - με τα οποία πληρώνουν τον παραγωγό. Η κατάσταση αυτή δείχνει να σταθεροποιείται, μας είπε, υπογραμμίζοντας ότι έχει αρχίσει να φαίνεται ένα ενδιαφέρον για βάτσικο λάδι. Στην περιοχή, ανέφερε, η συγκομιδή προχωρά κανονικά, ενώ η ποιότητα του λαδιού είναι πολύ καλή. Οσον αφορά τις αποδόσεις, αυτές δεν είναι σταθερές και κυμαίνονται από περιοχή σε περιοχή.
Για την περιοχή της Χώρας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κορυφασίου Λάζαρος Σύρνος μας είπε ότι η τιμή έχει διαμορφωθεί στα 2,20 ευρώ το κιλό - μια τιμή που, όπως τόνισε, σίγουρα δεν είναι καλή. Το μόνο θετικό, επισήμανε, είναι ότι φέτος υπάρχουν πολύ καλές αποδόσεις, που ανεβάζουν την παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες