17 Ιουνίου 2010

Μεταξάδα: 8 χρόνια κάθειρξης στον εμπρηστή

Σε 8 χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κάτοικος της περιοχής του Δήμου Νέστορος για εμπρησμό μεγάλης δασικής έκτασης στη Μεταξάδα με πρόθεση και κακοβουλία, όπως και για εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους.
Πέρυσι στις 25 Ιουλίου ο κατηγορούμενος έβαλε κατά τις μεσημεριανές ώρες με πρόθεση φωτιά σε ξερά χόρτα σε αγροτική έκταση ιδιοκτησίας του, η οποία όμως συνόρευε με δασική. Με τον ίδιο τρόπο μέχρι τις 9.30 το βράδυ άναψε άλλες πέντε εστίες πυρκαγιάς περιμετρικά του χωριού Μεταξάδα.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε χθες, η τελευταία πυρκαγιά εκδηλώθηκε αστραπιαία μπροστά του ενώ ήταν σκυμμένος και προσπαθούσε να ανάψει ξερά χόρτα σε κτήμα άλλου κατοίκου της περιοχής.
Από την πυρκαγιά, την οποία κατάφεραν να σβήσουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, κάηκαν συνολικά 2.000 στρέμματα αγροτοδασικής και χορτολιβαδικής έκτασης. Όπως τονίστηκε, από τις πράξεις του θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, καθώς εκείνη την ημέρα επικρατούσαν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η φωτιά έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, απορρίπτοντας το αίτημα η αίτηση έφεσης να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
πηγή:Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες