8 Μαρτίου 2010

Διάνοιξη δρόμων στο Μάραθο. Μετά έχει σειρά το σχέδιο του χωριού μας;


Εργασίες για την διάνοιξη δρόμων για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης ξεκίνησαν στην Μαραθούπολη των Γαργαλιάνων, στο νοτιονατολικό τμήμα του χωριού. Θα δημιουργηθούν νέα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ ανάλογη παρέμβαση από το δήμο σχεδιάζεται και για το βορειοανατολικό τμήμα του Μαράθου. Παρεμβάσεις με τις οποίες όπως μας τόνισε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Αποστολόπουλος θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου πόλης. Χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε: «Στο δημοτικό διαμέρισμα της Μαραθούπολης εκτελείται ένα πολύ μεγάλο έργο από τον δήμο. Γίνεται διάνοιξη και διαμόρφωση των δημοτικών οδών που μέχρι σήμερα δεν είχαν διανοιχθεί.
Ο δήμος επιχειρεί αυτή την περίοδο διανοίξεις σε οικοδομικά τετράγωνα που είναι νοτιοανατολικά του δημοτικού διαμερίσματος, με στόχο να αποδοθούν προς χρήση οικόπεδα των παρόδιων ιδιοκτητών. Οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν με τον δήμο, χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε διαδικασίες πινάκων αναλογισμού και καταβολής των όποιων τελών. Επίσης ο δήμος θα προχωρήσει και σε χαλικόστρωση προκειμένου να διαμορφωθούν τα οικοδομικά τετράγωνα. Είναι μιας μεγάλης κλίμακας παρέμβαση που γίνεται από το δήμο και θα αποδώσει στους κατοίκους της περιοχής αρκετά οικόπεδα προς εκμετάλλευση.
Στο συγκεκριμένο σημείο κλείνει το σχέδιο πόλης του Μαράθου. Υπάρχει ακόμη μια προβλεπόμενη διάνοιξη για την βορειοανατολική πλευρά όπου και εκεί έχουμε εξασφαλίσει την συναίνεση των παρόδιων ιδιοκτητών και θα γίνει και εκεί διάνοιξη. Ετσι θα ολοκληρωθούν οι διανοίξεις και θα αποδοθεί το σύνολο των οικοδομικών τετραγώνων
σε διαδικασίες οικοπεδοποίησης».
πηγή:Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες