18 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ...ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ;;

Σε μια εποχή που η οικονομική κατάσταση σε όλο τον κόσμο είναι στο χειρότερο σημείο της, από το τέλος του Β παγκοσμίου πολέμου, τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ επιμένουν να αποπροσανατολίζουν την Ελληνική κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα που θα πρέπει να μας απασχολούν και αν ασχολούνται ακόμα με την κρίση είναι γιατί ο κάθε Έλληνας τη νιώθει στο πετσί του κάθε στιγμή.
Έτσι κάθε βράδυ στα δελτία ειδήσεων ακούμε για την ακρίβεια που μαστίζει τις τσέπες των καταναλωτών και μετά, τέλος για το θέμα αυτό. Μετά πάνε σε άλλα θέματα. Για το θέμα της μονής Βατοπεδίου και τους (νέο)μάρτυρες που εμφανίζονται για να σώσουν την ελληνική κοινωνία από αυτούς τους κλέφτες τους παπάδες που μόνο τους μέλημα είναι να πίνουν το αίμα της ελληνικής κοινωνίας παρουσιάζοντας τους ως τη χειρότερη φάρα της Ελληνικής κοινωνίας.
Ξεχνώντας την πραγματική σημασία του Πολυτεχνείου, ασχολούνται με τη σημαία του πολυτεχνείου, ποιος πρέπει να την κατέχει και που πρέπει να φυλάσσεται, λες και δεν υπάρχουν άλλες σημαίες που είναι ματωμένες από ανθρώπους που αγωνίστηκαν για αυτές και ας μην εξαργύρωσαν την θυσία τους αυτή με πολιτικά αξιώματα, με θέσεις κλειδιά στο δημόσιο τομέα, ή στη πιο ξεφτιλισμένη περίπτωση του πράγματος με αντιστασιακές συντάξεις…( ας πάνε μια βόλτα στο πολεμικό μουσείο να δουν πως αγωνίζονται οι έλληνες! Εκεί φυλάσσεται και η σημαία με τις κηλίδες αίματος του συγχωριανού μας αειμνήστου υποστρατήγου Νικήτα Πολυχρονόπουλου που κατέλαβε με τον λόχο του το νησί της Σύμης από τους Γερμανούς και όταν αυτός κατέβαζε τη σημαία τους από τον ιστό, τον γάζωναν με σφαίρες οι Γερμανοί, καταφέρνοντας μόνο να τον τραυματίσουν και να γεμίσουν με αίμα τη Γερμανική σημαία που είχε υποστείλει ο ίδιος ).
Και μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε στο πολύ σοβαρό θέμα του κατάφορα αδικημένου και μεγάλου διανοητή του αιώνα μας κκ. Καρβέλα που θέλει πάση θυσία να τιμωρήσει τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν γιατί έκανε σφήνες μέσα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και από τη μαστούρα δεν είδε τους φάρους της αστυνομίας που τον κυνηγούσαν να τον σταματήσουν και τον προσέβαλαν του έθιξαν την αξιοπρέπεια, ενώ αυτός ξέρει να προστατεύει την αξιοπρέπεια του και η σύζυγος του, η συμπατριώτισσα μας, κ Πάνια να προστατεύει την αξιοπρέπεια των καλεσμένων στην εκπομπή της.
Κατά τα άλλα το θέμα της Μακεδονίας το έχουμε αφήσει στο έλεος του κυρίου Ομπάμα, που πιστεύουμε ότι θα αλλάξει την πολιτική της Αμερικής για τα Βαλκάνια μόνο και μόνο γιατί έχει μερικούς Έλληνες συμβούλους και έτσι θεωρείτε φιλέλληνας. Και αυτός ο πρόεδρος τα συμφέροντα της χώρας του θα κοιτάξει, και καλά θα κάνει, και μάλιστα όταν βρίσκει άγνοια σε μία από τις δύο πλευρές το εκμεταλλεύεται κατάλληλα και η άγνοια δεν εννοείται για τα πρόσωπα που βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις, αυτοί είναι καριερίστες, μα για την άγνοια των λαών που διαπραγματεύονται για το θέμα
Οι Σκοπιανοί έχουν κάνει μια πολύ καλή δουλεία στο να ενημερώσουν το λαό τους με τις προπαγανδιστικές θέσεις τους και ο λαός τις έχει αποδεχθεί πλήρως και τις στηρίζει. Εμείς όμως έχουμε άγνοια και με χλιαρότητα στηρίζουμε το θέμα όταν και όποτε αυτό μας το φέρνουν στην επικαιρότητα για να ασκήσουν και καλά! πιέσεις στις διαπραγματευτικές προσπάθειες που κάνουν με την άλλη πλευρά.
Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την ενημέρωση από αυτό το μικρό βήμα θα λέμε τις απόψεις μας και αν έχουμε λάθος δεχόμαστε την κριτική. Για θέματα που αφορούν τα συμφέροντα του τόπου μας, μα και της χώρας μας, θα προσπαθούμε να μεταφέρουμε με θέρμη τις απόψεις μας, χωρίς φανατισμό.
Και επειδή αναφερθήκαμε στο θέμα της Μακεδονίας μας θα θέλαμε να μεταφέρουμε τους λόγους που κάνουν την Ελληνική πλευρά να έχει πιο ισχυρά επιχειρήματα απέναντι στους σκοπιανούς που τα επιχειρήματα τους είναι κατασκευασμένα και δεν έχουν καμία ιστορική βάση. Υπάρχουν πολλές αποδείξεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μερικές αναφορές σε αρχαία κείμενα, που δίνουν τη βεβαιότητα ότι οι διεκδικήσεις μας για το όνομα της Μακεδονίας είναι βάσιμες, και δεν εξυπηρετούμε και εμείς κάποιες εθνικιστικές υστερίες ή κάποια γεωπολιτικά παιχνίδια κάποιων ισχυρών.
Τα επιχειρήματα μας είναι τα εξής:
1)Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Αλέξανδρος ο Α΄498- 454 π.Χ. όταν υποδέχεται Πέρσες φιλοξενούμενους τους λέει: να πείτε ότι ένας Έλληνας, ο διάδοχος των Μακεδόνων σας καλοδέχτηκε. Επίσης λαμβάνει μέρος και στην 71η Ολυμπιάδα που ως γνωστόν συμμετείχαν μόνο Έλληνες.
2)Το όνομα Μακεδόνες και Μακεδονία είναι λέξεις ελληνικές και παράγονται από την αρχαία λέξη μάκος που είναι ο Δωρικός τύπος της λέξης μήκος. Μακεδνός σημαίνει μακρύς, ψηλός.
3)Η θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων ήταν η ίδια με τη θρησκεία όλων των υπολοίπων Ελλήνων. Πίστευαν τους ίδιους 12 θεούς και θεωρούσαν ότι το δωδεκάθεο τους, κατοικούσε στο μεγάλο μακεδονικό βουνό, τον Όλυμπο.
4)Ο Ηρόδοτος ο πατέρας της ιστορίας γράφει ολοκάθαρα ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες (Ηροδότου Ιστορία Α 56, Η 43).
5)Ο αρχαίος γεωγράφος Στράβων λέει: έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία.
6)Οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν το προνόμιο να γίνουν μέλη της αμφικτιονίας των Δελφών, προνόμιο αποκλειστικά και μόνο για τους Έλληνες.
7)Όλες οι επιγραφές που βρέθηκαν στο χώρο της αρχαίας Μακεδονίας ήταν ελληνικές, καμίας άλλης γλώσσας επιγραφή δε βρέθηκε σε αυτό το χώρο εκτός από τη Λατινική της ρωμαιοκρατίας.
Το κράτος των Σκοπίων ιδρύεται στις 2-2-1944 όταν ο Τίτο συγκροτεί ομόσπονδο κράτος με το ψευδεπίγραφο όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, πιο πριν ονομαζόταν Vardaska, με στόχο την κάθοδο της Γιουγκοσλαβίας την εποχή εκείνη στο Αιγαίο μετά το διαμελισμό της Ελλάδας. Το κράτος αυτό είναι εθνολογικά ένα κράτος πανσπερμίας και γλωσσολογικά ένα κράτος ΄΄ Βαβέλ ΄΄ που ζούν 25 περίπου εθνικές ομάδες ( Βούλγαροι, Αλβανοί, Έλληνες, Σέρβοι, κ.α.). το επεκτατικό πρόγραμμα των Σκοπιανών περιλαμβάνει την Απελευθέρωση των υπολοίπων τμημάτων της Μακεδονίας από τη Βουλγαρία την Αλβανία και την Ελλάδα και την ένωση όλων αυτών με το κράτος των Σκοπίων.
Τέλος πρέπει να γνωρίζουμε και να απαντούμε σε όσους μας κατηγορούν ότι παραβιάζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν επιτρέπουμε στους σκοπιανούς να έχουν το δικαίωμα στον εθνικό προσδιορισμό τους, ότι εμείς δεν υπαγορεύουμε στα Σκόπια πώς να λέγονται μα απαγορεύουμε στα Σκόπια να σφετερίζονται δικό μας όνομα, δική μας Ιστορία, ως αλυτρωτικό όχημα εναντίον της ακεραιότητας και της ταυτότητας μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες