20 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ… ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ!



Με την πρώτη διεύρυνση των δήμων, τον λεγόμενο Καποδίστρια 1, το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Ελληνική κοινωνία, ήταν η αποδυνάμωση των χωριών, τα οποία πλέον δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν έργα τα οποία παλαιότερα ήταν αυτονόητο ότι θα γινόντουσαν στα χωριά μας. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να καταλάβουν όλοι τι θέλουμε να πούμε θα σας αναφέρουμε μερικά παραδείγματα από το χωριό μας και θα δείτε πως αντιμετωπίζονται τα χωριά από τους δημάρχους του ‘’ Καποδίστρια ‘’.
Το χωριό μας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχει 850 μονίμους κατοίκους, το καλοκαίρι και τις γιορτές αυξάνονται. Οι κάτοικοι αυτοί παλαιότερα είχαν τον πρόεδρο τους μέσα στο χωριό τους και όταν παρατηρούσαν κάποιο πρόβλημα στο χωριό, του το ανέφεραν και ζητούσαν τη λύση του. Αυτός κοιτούσε το ταμείο του η πήγαινε κατευθείαν στο Νομάρχη και ζητούσε λεφτά για το έργο αυτό, αν ήταν και δραστήριος πήγαινε πάλι και πάλι και πάλι μέχρι να κάνει τη δουλειά του. Αυτό το έκανε γιατί κάθε βράδυ όταν θα πήγαινε στο καφενείο θα το έπιαναν όλοι και θα τον ρωτούσαν τι γίνεται με τη λύση του προβλήματος, έτσι αναγκαζόταν να ασχοληθεί περισσότερο. Έτσι στο χωριό μας έγιναν έργα που τώρα είναι δύσκολο να ξαναγίνουν.
Σήμερα, όταν έχουμε ένα πρόβλημα πάμε στον πάρεδρο του χωριού και αυτός μας λέει θα το μεταφέρει στο δήμαρχο το λέμε στους συμβούλους και μας λένε να το πείτε στον πάρεδρο και αφού δεν βρίσκουμε λύση πάμε στον ίδιο τον δήμαρχο. Ο Δήμαρχος ή μας λέει θα το κοιτάξει ή μας λέει δεν έχει λεφτά ή μας λέει θα το μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο και χίλιες άλλες δυο δικαιολογίες αν θέλει να μας αποφύγει. Ούτως η άλλως δεν τον βρίσκουμε και κάθε μέρα για να τον πιέζουμε όλη την ώρα.
Αυτά γίνονται με τον Καποδίστρια 1, αν γινόταν και νέα διεύρυνση το πρόβλημα θα μεγάλωνε ακόμα περισσότερο, αλλά ευτυχώς, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν φαίνεται να γίνει κάτι τέτοιο.
Για να μη μακρηγορούμε θα αναφέρουμε σήμερα μερικές περιπτώσεις που αποδεικνύουν το αληθές των γραφομένων μας. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό μας κάθε χρόνο είναι η συντήρηση των αγροτικών δρόμων οι οποίοι όπως μπορεί να καταλάβει ο κάθε ένας είναι ζωτικής σημασίας για ένα αγροτικό χωριό γιατί τους χρησιμοποιούν οι αγρότες για να πάνε στα κτήματα τους. Αυτοί οι δρόμοι κάθε χρόνο όπως είναι φυσικό παθαίνουν ζημιές από τις βροχές, η συντήρηση τους είναι αναγκαία κάθε χρόνο και ενώ για όλους τους αγροτικούς δήμους είναι αυτονόητο ότι θα συντηρούν αυτούς τους δρόμους στον δήμο Γαργαλιάνων δεν γίνεται το ίδιο. Το μηχάνημα που κάνει αυτή τη δουλεία μερικές χρονιές δεν έχει έρθει καθόλου στο χωριό μας κάποιες άλλες έρχεται για δυο τρείς μέρες φτιάχνει δυο τρεις δρόμους και μετά εξαφανίζεται όσο για το χαλίκι που πρέπει να πέσει για τη σταθερότητα και διατήρηση του δρόμου ο δήμος στέλνει δυο τρία φορτηγά ρίχνει αυτό το χαλίκι όπου να ναι, μέχρι και σε ιδιωτικούς δρόμους των ημέτερων, όλα αυτά χωρίς υπευθυνότητα και προγραμματισμό. Το αποκορύφωμα του προβλήματος αυτού είναι η φετινή χρονιά που ενώ οι δρόμοι σε όλον το δήμο είναι φτιαγμένοι πριν το καλοκαίρι στο δικό μας χωριό ο δήμαρχος αποφάσισε να φτιάξει τους δρόμους, στην αρχή του χειμώνα, αυτό δεν γίνεται πουθενά, γιατί ο φρέσκοφτιαγμένος δρόμος λογω του ότι είναι απάτητος με τις πρώτες βροχές θα πάθει μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που είχε πριν, το οποίο και έγινε. Οι κατηφορικοί δρόμοι με τις τελευταίες βροχές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον. Για χαλίκι δεν κάνουμε λόγο, δεν έπεσε πουθενά. Στο χωριό οι αγρότες δεν είναι απλώς αγανακτισμένοι είναι οργισμένοι για το γεγονός αυτό που είναι ένα δείγμα του πως αντιμετωπίζει ο δήμος τα χωριά μας.
Σε επόμενες αναρτήσεις μας θα αναφερθούμε και σε πολλά άλλα περιστατικά που αποδεικνύουν την ανικανότητα μερικών, να αξιοποιήσουν τα θετικά του Καποδίστρια ,να φερθούν δίκαια σε όλους τους δημότες, και να μας αποδείξουν ότι πρέπει και οι κάτοικοι των χωριών να αισθάνονται ισότιμοι πολίτες με αυτούς του κεντρικού δημοτικού διαμερίσματος.
Έτσι θα ξεκινήσουμε έναν αγώνα όχι μόνο απέναντι στο δήμο, μα και απέναντι σε κάθε αρμόδιο, για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που δικαιούμαστε και πιστέψτε μας το θέμα έχει μεγάλο βάθος που θα ενοχλήσει πολλούς.

2 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ πολύ που με αυτά που γράφεις στην ουσία επιβεβαιώνεις πανηγυρικά την έρευνα που είχα κάνει στο διαδίκτυο και την παρουσίασα μαζί με την κυκλοφορία του 6ου τεύχους του Φιλιατρά Magazine.

    Επειδή το 6ο τεύχος έχει αποσυρθεί αν το θες, στείλε μου e-mail να στο στείλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ για τα σχολιά σου απ'οτι βλέπω είσαι πολύ ευσυνείδητος σαν bloger. Μακάρι όλοι να κάνουν το χόμπι μας αυτό τόσο καλά οσο εσύ.
    Το e-mail είναι: arogipyrgostrifilias@yahoo.gr
    Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες