26 Αυγούστου 2015

Ένα ανόθευτο Μεσσηνιακό προϊόν.

Η γη της Μεσσηνίας μπορεί να βγάζει εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, όμως στον εθνικό κατάλογο προϊόντων δεν έχει ενταχθεί ακόμη ούτε μία παραδοσιακή ποικιλία!
Το ΤΕΙ Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε η πρώτη ποικιλία που θα ενταχθεί, να είναι η παραδοσιακή χοντροκατσαρή τομάτα της Μεταμόρφωσης Μεσσηνίας.
Μία τομάτα που παραμένει «ανόθευτη » και φυσικά χωρίς καμία γενετική μετάλλαξη σε εργαστήρια και η οποία εξ όσων γνωρίζουμε καλλιεργείται ανελλιπώς τα τελευταία 150 χρόνια στην περιοχή της Μεταμόρφωσης που διαθέτει το ιδιαίτερο μικρόκλιμα (υψηλή υγρασία και ρεματιές) που χρειάζεται για να αναπτυχθεί
Το μειονέκτημα της συγκεκριμένης ποικιλίας για τους καταναλωτές είναι η ταχεία ωρίμανση της μετά την συγκομιδή ,μειονέκτημα που μετατρέπεται σε πλεονέκτημα γιατί όταν θα την προμηθευτείς είναι πάντα φρέσκια και έτοιμη για άμεση κατανάλωση..........

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χοντροκατσαρής είναι το μέγεθος και η μοναδική της γεύση
Χαρακτηριστικά μας έχουν αναφέρει παραγωγοί ότι έχει ζυγισθεί μία τομάτα το βάρος της οποίας έφθασε τα 1.950 γραμμάρια
Την συγκεκριμένη ποικιλία μπορείτε να την βρείτε στην Κεντρική αγορά Καλαμάτας στην θέση 8 των παραγωγών δίπλα από τα ψαράδικα καθώς και στις λαϊκές αγορές σε Γαργαλιάνους και Χώρα όπως και στον τόπο παραγωγή της στην Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου –Νέστορος από τους ίδιους τους παραγωγούς.
Πηγή: metamorfosis-messinias.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες