28 Απριλίου 2014

Τα αποτελέσματα των μικτών κλιμακίων ελέγχων κατα την περίοδο του Πάσχα και άλλα τινά.

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ενημέρωσε τα εξής: Τα μικτά κλιμάκια ελέγχου τροφίμων κατά το μήνα Απρίλιο 2014 (περίοδος Πάσχα) διενήργησαν 38 ελέγχους σε ισάριθμα καταστήματα κυρίως κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, και σούπερ μάρκετ.
Διαπιστώθηκαν ..................
δύο παραβάσεις για έλλειψη πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις επί της συσκευασίας και επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 € σύμφωνα με το Νόμο σε κάθε μία παράβαση.
Επίσης, κατασχέθηκαν και αδρανοποιήθηκαν σε δύο κρεοπωλεία 160 κιλά εντόσθια αμνοεριφίων τα οποία θα επωλούντο ως φρέσκα. Από αυτά μια ποσότητα είχε καταψυχθεί από τον κρεοπώλη, ενώ στην άλλη περίπτωση είχαν εισαχθεί από την Ισπανία και είχαν καταψυχθεί χωρίς τις προβλεπόμενες από το Νόμο ενδείξεις.
  • Όσον αφορά την εκλογική προετοιμασία οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες και άμεσα θα συνεχίσουν και σε απογευματινές βάρδιες προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι τριπλές ουσιαστικά εκλογές (Δημοτικές, Περιφερειακές, Ευρωεκλογές).
  • Όσον αφορά τις ζημιές στην Τριφυλία στην καρπουζοκαλλιέργεια, καλούνται όσοι παραγωγοί είχαν υποστεί αρκετές ζημιές να υποβάλλουν αιτήσεις για την ενεργοποίηση των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση του ύψους των ζημιών. 
  • Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας (Καλαμάτα), ενημερώνει τους δικαιούχους Νέας Πενταετίας της Δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 2.1.4 (πρόσκληση με αρ. 74/4119/13-1-2012), ότι από 24-4-2014 ξεκινάει η διαδικασία των αιτήσεων εφαρμογής-πληρωμής.
Για το έτος 2012 η προθεσμία είναι 60 εργάσιμες ημέρες από 24-4-2014.
Για το έτος 2013 η προθεσμία είναι 120 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία αίτησης ένταξης.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, σε συνεργασία με τους μελετητές τους, να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικ/μίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας στο Διοικητήριο, Καλαμάτα, Γραφείο 205 , τηλ. 27213-61205.
Απο το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες