18 Μαρτίου 2014

Οδηγίες για την χρήση ζιζανιοκτόνων απο την Δ. Α.Ο Μεσσηνίας


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει στους παραγωγούς της περιοχής μας τα παρακάτω:
Επειδή αυτή την περίοδο γίνεται κατεξοχήν η εφαρμογή ζιζανιοκτονίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες, θα πρέπει οι καλλιεργητές να έχουν υπόψη τους τα εξής:
  • Να γίνεται επιλογή του κατάλληλου ζιζανιοκτόνου εγκεκριμένου για την καλλιέργεια που θα χρησιμοποιηθεί. 
  • Να τηρούνται προσεκτικά οι οδηγίες της ετικέτας του σκευάσματος και οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας για τους χρήστες , το περιβάλλον και τις γειτονικές καλλιέργειες. 
  • Να μην ...........επιτρέπεται η βόσκηση των ψεκασμένων ζιζανίων ακόμα και όταν αυτά ξεραθούν. 
  • Να τοποθετείται στο όριο του αγροτεμαχίου πινακίδα που να ενημερώνει για τον ψεκασμό. 
  • Να επιλέγονται ζιζανιοκτόνα που είναι λιγότερο βλαπτικά στις μέλισσες. Αν το ζιζανιοκτόνο ή γενικά οποιοδήποτε γεωργικό φάρμακο που χρησιμοποιείται από τους παραγωγούς έχει κάποιο βαθμό τοξικότητας για τις μέλισσες, η εφαρμογή του να γίνεται σύμφωνα μα τα προβλεπόμενα στην έγκριση του σκευάσματος. Να ενημερώνονται οι μελισσοκόμοι της περιοχής για τον επικείμενο ψεκασμό. Να αποφεύγεται ο ψεκασμός κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας . Η εφαρμογή των ψεκασμών να γίνεται σε ώρες μειωμένης δραστηριότητας των μελισσών.
  • Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων όπως, μηχανική μέθοδος ή άλλα καλλιεργητικά μέτρα όπου αυτό είναι δυνατό και σε περίπτωση επανάληψης ψεκασμού να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνου για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των ζιζανίων.

ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες