21 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση της Δημοτικής Κίνησης 4Α

Όταν οι άλλοι συνδυασμοί προσπαθούν να προσελκύσουν και να εγκλωβίσουν τους υποψήφιους συμβούλους στα εκλογικά ψηφοδέλτια, η 4Α με πρόσκληση και ενεργοποίηση ειδικών επιστημόνων που στελεχώνουν τις τέσσερις αναπτυξιακές ομάδες (όπως αυτές αναλύονται στο ιδρυτικό μανιφέστο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα μας www.4atryfilias.blogspot.gr) καλεί όλους, όσοι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν, να συνεργαστούν με τις υπάρχουσες ειδικευμένες ομάδες Ήτοι: 
Τεχνική ομάδα, νομική ομάδα, οικονομική ομάδα, αναπτυξιακή ομάδα.

Που εκπονούν:.........

1. Το γενικό Χωροταξικό Χάρτη της Τριφυλίας

2. Το Οικονομικό και Αναπτυξιακό πρόγραμμα

3. Τα Γενικά Πολεοδομικά σχέδια Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κοπανακίου που βρίσκονται σε στάδιο ωρίμανσης, έτσι ώστε να αποτελέσουν αλυσίδα παραγωγικής ανάπτυξης για το Δήμο Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα:

Μελετητικές ομάδες, υπό την παρακολούθηση πανεπιστημιακών έχουν αναλάβει να αναλύσουν τα στοιχεία και να συνθέσουν τα αποτελέσματα.

Για την πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή παραγωγή, πληθυσμιακή πυκνότητα κάθε τοπικής ενότητας, αποτύπωση υπάρχουσας υποδομής (εγκαταστάσεις, οδικό δίκτυο, ζώνες υψηλής παραγωγικότητας, πρώιμες καλλιέργειες, τουριστικής ζώνης κ.τ.λ.) ώστε με τα αριθμητικά δεδομένα να κάνουν τις προτάσεις τους.

Οι νομικές και οικονομικές ομάδες διερευνούν ποια από τα 176 κοινοτικά επιδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014 – 2020, μπορούμε άμεσα στην επόμενη πενταετία να ενεργοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε.

Από την πρώτη έρευνα κάλλιστα μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα 117 προγράμματα χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου ο πολίτης του Δήμου, θα εισρεύσουν στην Τριφυλία 500 – 600 εκατομμύρια ευρώ και 8,000 νέες θέσεις εργασίας σε πρώτο στάδιο με στόχο να φτάσει τις 12,000 αποκλειστικά για τους κατοίκους του Δήμου. Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπου φοιτούν και διδάσκουν Τριφύλιοι συμπολίτες μας, είναι πρόθυμα να βάλουν στις αντίστοιχες έδρες το θέμα Ανάπτυξης της Τριφυλίας ως πτυχιακές και μεταπτυχιακές έρευνες – μελέτες – εργασίες.

Δηλαδή η πανεπιστημιακή κοινότητα ενεργοποιείται με συγκεκριμένο αντικείμενο μελέτης για την πολυδύναμη ανάπτυξη του Δήμου Τριφυλίας.

Κάτι σημαντικό και ανατρεπτικό: Η 4Α δημοτική κίνηση απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στις προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας μας όπου και αν βρίσκονται.

Απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους ενεργούς και αποφασισμένους για ανατροπή πολίτες του Δήμου Τριφυλίας να αποδεσμευτούν από τα στενά όρια της κομματικής ομπρέλας και να συμπλεύσουν – πλαισιώσουν την 4Α Δημοτική Κίνηση. Γιατί εάν παραμείνουν σε χώρους χωρίς όραμα και πρόγραμμα είναι βέβαιο ότι θα απαξιωθούν, θα απονευρωθούν, θα υπνωτισθούν και θα αδρανοποιηθούν.
«Το τίμημα που πληρώνει ο άνθρωπος που δεν ασχολείται με τα κοινά, είναι ότι τον διοικούν οι κατώτεροί του....»

(Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος)

Εάν ο Δήμος Τριφυλίας χάσει αυτή την πενταετία, υποθηκεύεται ολόκληρος και καταδικάζεται να παραμείνει παροπλισμένος για τα επόμενα 20 χρόνια.

Οι υπεύθυνοι για αυτή την καταδίκη, που ξέρουμε ποιοι είναι, θα λογοδοτήσουν στις επόμενες γενιές και οι υπεύθυνοι για την αδράνεια – καταστροφή, δεν είναι μόνο αυτοί που ηγούνται με κομματικές εντολές αλλά και αυτοί που έχουν τα προσόντα και δηλώνουν απόντες , παροπλισμένοι, προσκολλημένοι θα είναι ένοχοι και δεν τους σώζει τίποτα αν δεν κάνουν τώρα την ανατροπή, θα έχουν τύψεις σε όλη τους τη ζωή. Θα έχει χαθεί για αυτούς το τεκμήριο της αξιοπιστίας.

Σε δημοσκόπηση που έγινε στις 15 – 3 – 2014 μόνο το 4% των ερωτηθέντων έχει εκτίμηση – εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα, που έχουν επιστρατεύσει τις ελάχιστες δυνάμεις τους στη στρατηγική της κομματικής επιβίωσης.

Ε όχι λοιπόν ας κάνουν το παιχνίδι τους αλλού, όχι στη Τριφυλία. Η Τριφυλία τους φράζει τη πόρτα. Μην διανοηθούν να περάσουν από εδώ. Δεν περιμένουμε τίποτα από τα κομματικά παρτάλια σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Ο Δήμος Τριφυλίας από μόνος του είναι δύναμη.ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ


"Ὅτε οἱ ἔνδοξοι Μαθηταί, ἐν τῷ νιπτήρι τοῦ Δείπνου ἐφωτίζοντο, τότε Ἰούδες ὁι δυσσεβείς, φιλαργυρίαν νοσήσαντες ἐσκοτίζοντο".
(Τροπάριο Μεγάλης Πέμπτης)Καλή αντάμωση στην ¨Ανάσταση¨…Για την οργανωτική επιτροπή της 4Α

Γιώργος Διαμάντης

1 σχόλιο:

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες