17 Φεβρουαρίου 2014

Όλοι οι Αγρότες την Τετάρτη στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Με το ενδιαφέρον των αγροτών στραμμένο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο που πέρασε.
Αναλυτικότερα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν την Κυριακή αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας. Οι συγκεντρωμένοι, που παρέμειναν στο οδόστρωμα της ΠΑΘΕ πάνω από μία ώρα, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών..................

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, «τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία».
«Ο αγώνας που κάνουμε είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον» τόνισε.
Ο κ.Μπούτας επισήμανε και τη σημασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που αποφάσισαν οι αγρότες για την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθη.
«Πρέπει να βουλιάξει η πλατεία προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται και να πιέσουμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας» τόνισε.
Επίσης ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
Στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, την Κυριακή, οι αγρότες σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Καλαμακίου και άφησαν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα. Ενώ αργότερα προγραμμάτιζαν να στήσουν μπλόκο στο 103ο χιλιόμετρο της «Κορίνθου - Πατρών».
Επίσης, συμβολικά κλείστηκε ο κόμβος της Κουλούρας από οι αγρότες Ημαθία, ενώ είχε αποκλεισθεί και ο κόμβος των Σφαγείων, στα Βασιλικά
Στο μπλόκο της Κουλούρας βρέθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματός του.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πέρσι από το ίδιο μπλόκο είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες και αντί γι' αυτό «βλέπουμε αυτή τη στιγμή να γίνεται φορολογική επιδρομή στους αγρότες».
«Η Ελλάδα θα αντισταθεί στα μπλόκα, θα αντισταθεί στις πόλεις, θα αντισταθεί στην περιφέρεια, απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να μην παράγει αγροτικά προϊόντα η χώρα και να μετατραπούν οι Έλληνες σε υπαλλήλους των 250 ευρώ και συνταξιούχους των 200 ευρώ» τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε δίπλα τους σε όλοες τις κινητοποιήσεις».
Αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια» παραμένουν στο σημείο και σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Γρηγόρη Παπαθεοδώρου σήμερα Δευτέρα, το πρωί, θα ξεκινήσουν με μηχανοκίνητη πορεία, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, για το κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Μετά τις 15:00, τον κόμβο αναμένεται να επισκεφθούν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Την Εγνατία Οδό Σερρών – Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων, έκλεισαν για περίπου μισή ώρα οι Σερραίοι αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους παραταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, από την Παρασκευή.
Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων διεξαγόταν, για τα είκοσι λεπτά της αγροτικής διαμαρτυρίας, από παρακείμενους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες