Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού ελαιολάδου έγινε η χαρτογράφηση του και η καταγραφή των υγειοπροστατευτικών ουσιών του. Αυτή η μεγάλη προσπάθεια δίνει άλλη δυναμική στο Μεσσηνιακό ελαιόλαδο καθώς κατέχει πλέον και με τη βούλα την πρωτιά στην Ελλάδα και κατ επέκταση σε όλο τον κόσμο αφού το Ελληνικό ελαιόλαδο θεωρείται το ποιοτικότερο όλων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Συνεταιρισμοί και αυτοδιοίκηση, πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία και να χρησιμοποιήσουν αυτή την έρευνα ώστε να τοποθετήσουν το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο στην θέση που του αξίζει. Η μεγάλη ευθύνη όμως πέφτει..............
στις πλάτες των παραγωγών που πρέπει να πιέσουν όλους αυτούς τους φορείς προς αυτό το σκοπό. Γιατί αλλιώς η προσπάθεια της ομάδας του Αναπληρωτή Καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη, που έκανε την έρευνα, θα μείνει στην ιστορία σαν μία ακόμα έρευνα που οι υπεύθυνοι, ανίκανοι να την αξιοποιήσουν την έβαλαν στα συρτάρια τους.δείτε την επιστημονική δημοσίευση
και τα πλήρη αποτελέσματα των αναλύσεων
στις πλάτες των παραγωγών που πρέπει να πιέσουν όλους αυτούς τους φορείς προς αυτό το σκοπό. Γιατί αλλιώς η προσπάθεια της ομάδας του Αναπληρωτή Καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη, που έκανε την έρευνα, θα μείνει στην ιστορία σαν μία ακόμα έρευνα που οι υπεύθυνοι, ανίκανοι να την αξιοποιήσουν την έβαλαν στα συρτάρια τους.δείτε την επιστημονική δημοσίευση
και τα πλήρη αποτελέσματα των αναλύσεων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου