23 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή του Γιάννη Μερκούρη σχετικά με: Τον Βιολογικό Κοπανακίου, το Κτίριο Συγγρού στην Τοπική Κοινότητα Αετού, και το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας.

Επιστολή του Ιωάννη Μερκούρη ,
Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Τριφυλίας, σχετικά με έργα στη Δημοτική Ενότητα Αετού και σχολικά κτίρια
Βιολογικός Τ.Κ Κοπανακίου.
Τακτοποιήθηκαν οι εκκρεμότητες του 1ου Υποέργου-εγκατάσταση δικτύων αποχέτευσης και εγκρίθηκε το 3ο Υποέργο, στο οποίο προβλέπονται οι επεκτάσεις δικτύων και οι συνδέσεις παροχών-αναμονών (εγκαταστάσεις 1ου και 3ου Υποέργου) μέχρι το πεζοδρόμιο των κατοικιών.
Ελπίζουμε πλέον ότι μετά από ένα χρόνο θα μιλάμε για ένα έργο πλήρες και λειτουργικό και μάλιστα το πιο ολοκληρωμένο και σύγχρονο στην περιοχή μας.
Ένα έργο πνοής για την Τοπική Κοινότητα του Κοπανακίου αφού θα λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα της Κοινότητας.............

Για την υλοποίηση του έργου αυτού οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στις προηγούμενες Δημοτικές αρχές του τέως Δήμου Αετού και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα για την ολοκλήρωση των όλων διαδικασιών.
Υπενθυμίζουμε δε, ότι προχωρά και η εγκατάσταση των δεξαμενών συγκέντρωσης και επεξεργασίας λυμάτων και σύντομα θα ολοκληρωθεί.
Κτίριο Συγγρού στην Τοπική Κοινότητα Αετού.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την εφορεία Νεοτέρων Μνημείων στην Πάτρα και συγκεκριμένα με τον κ. Παναγιωτινάκο Γεώργιο, ο οποίος έχει χρεωθεί το φάκελο, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο φάκελος θα υποβληθεί στο Τοπικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού στην Τρίπολη για την έγκριση της μελέτης προκειμένου να υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Μπαρκά Χρήστο, Πολιτικό Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, καθώς και τον Διευθυντή της ίδιας Υπηρεσίας, κ. Γκόνη Γεώργιο, για τη βοήθεια τους.
Γυμνάσιο Κυπαρισσίας
Σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε να συμπληρώσουμε το φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να τον στείλουμε στον ΟΣΚ – Διεύθυνση Μελετών Έργων-Κτιριακές Υποδομές και στην συνέχεια να υποβληθεί στη Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς έλεγχο για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα έργο που βρισκόταν σε λήθαργο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, ύψους τριών (3) Εκατομμυρίων € και στα πλαίσια αυτού προβλέπεται η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, Βιβλιοθήκης, Γυμναστηρίου και ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου του Γυμνασίου Κυπαρισσίας.
Για την ολοκλήρωση του φακέλου και τη συμπλήρωση του, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στους κ. Γεώργιο Γκόνη, Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου, τον κ. Ηλία Σκούτερη Προϊστάμενο Πολεοδομικού Γραφείου Κυπαρισσίας, και την κ. Γκόνη Ασπασία, Υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι πίστεψαν στην αναγκαιότητα του έργου και χωρίς να φεισθούν κόπου και θυσιών, κατόρθωσαν να φθάσουν στο αίσιο τέλος αυτής της προσπάθειας. Πολύτιμη βέβαια υπήρξε και η βοήθεια της συμβολαιογράφου Στρατικοπούλου Ευθυμίας, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.
Τέλος, προσωπικά αισθάνομαι, επίσης, υποχρεωμένος να καταθέσω ότι επισκεπτόμενος τον ΟΣΚ για την κατάθεση του σχετικού φακέλου οι υπάλληλοι (Μηχανικοί και Διοικητικοί) εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, διότι μέσα από το έργο αυτό υλοποιείται η επιθυμία και το όραμα του αείμνηστου συναδέλφου τους και συνδημότη μας, Αλέκου Παπαδόπουλου.
Ο Υπεύθυνος
της Δ.Ε. Αετού και Παιδείας
Μερκούρης Ιωάννης
kopanakinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες