19 Νοεμβρίου 2013

«Οι αγρότες θα φορολογηθούν ούτως η άλλως»

Όλοι οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, σημειώνει επίσης σε συνέντευξή του στην Ημερησία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» στο ακανθώδες θέμα της φορολόγησης της αγροτικής γης εκφράζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης λέγοντας ότι ο διάλογος συνεχίζεται προκειμένου να αμβλυνθούν κάποια ζητήματα. Παράλληλα, σε συνέντευξη του στην «Ημερησία» ξεκαθαρίζει ότι το εισόδημα των αγροτών θα φορολογηθεί ούτως ή άλλως από την 1η του έτους, γιατί όλοι οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων.............

Ωστόσο, για το θέμα στη φορολόγηση ενός αγροτεμαχίου πέραν της παραγωγικής του αξίας αναφέρει ότι τίθενται διάφορα ζητήματα αν είναι παραλιακό ή μπροστά σε δρόμο και ενδέχεται στο μέλλον να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο ή ως ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Εδώ δημιουργούνται πολλαπλά ζητήματα, όπως το ότι ζητείται από κάποιον να προκαταβάλει χρήματα για μια αξία που ενδεχομένως να εκμεταλλευτεί. Είναι γωνιές που πρέπει να αμβλυνθούν και είμαι πεπεισμένος πως θα βρεθεί η χρυσή τομή», λέει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού στο ερώτημα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
«Σας θυμίζω ότι είναι η τρίτη πρόταση που καταθέτει το υπουργείο Οικονομίας προς τον συγκεκριμένο σκοπό. Έχουν γίνει εκτεταμένες συζητήσεις και ο διάλογος συνεχίζεται. Θέλω να τονίσω ότι οι αγρότες πληρώνουν όπως όλοι οι πολίτες για τα σπίτια τους μέσω της ΔΕΗ, ενώ το εισόδημά τους θα το φορολογήσουμε ούτως ή άλλως από την 1η του έτους, γιατί όλοι οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων. Το θέμα είναι στη φορολόγηση ενός αγροτεμαχίου πέραν της παραγωγικής του αξίας. Τη φορολόγηση μιας αστικής αξίας ή μιας υπεραξίας που μπορεί να έχει ένα χωράφι, όχι γιατί παράγει, αλλά γιατί είναι παραλιακό ή μπροστά σε δρόμο και ενδέχεται στο μέλλον να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο ή ως ενοικιαζόμενα δωμάτια. Εδώ δημιουργούνται πολλαπλά ζητήματα, όπως το ότι ζητείται από κάποιον να προκαταβάλει χρήματα για μια αξία που ενδεχομένως να εκμεταλλευτεί. Είναι γωνιές που πρέπει να αμβλυνθούν και είμαι πεπεισμένος πως θα βρεθεί η χρυσή τομή.».
agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες