30 Ιουλίου 2013

Ένα πρότυπο για την κοινωνία μας που τιμά τον τόπο μας!!!

 Η πιο σπουδαία η πιο ιερή η πιο Άγια στιγμή της ζωής μας είναι όταν είμαστε γεμάτοι Αγάπη όταν βιώνουμε και κοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας .Όταν μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτόν πού πάσχει και όταν ο λόγος μας ο καθημερινός διακατέχεται από αγάπη ελπίδα και χαρά.
Ο Πάπα Ιερεμίας διακρίνεται στη περιοχή μας και σε όλη την ευρύτερη περιοχή  για την κοινωνική του προσφορά την υλική  βοήθεια που προσφέρει σε όσους την έχουν ανάγκη. Ειναι ένας ακούραστος Ιερέας πού πράγματι τιμάει τα ράσα του φροντίζοντας  τις πονεμένες ψυχές και τους απόρους της ενορίας του και όχι μόνο. Είναι καιρός που σκεφτόμουν να γράψω για τον κληρικό ΙΕΡΕΜΙΑ. Δεν είναι απλό να γράφεις Δημόσια ..............
για κάποιον,είναι λόγια ευθύνης και κατάθεση ψυχής να γράφεις για έναν ΙΕΡΕΑ και με χαρά γράφω σήμερα. Δεν το κάνω επειδή είναι φίλος μου και δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια…του. Αλήθειες θα πω και μόνο αλήθειες .
Ο Ιερεμίας είναι μια φωτεινή πυγολαμπίδα σε αυτή την άνυδρη απάνθρωπη αφιλόξενη και σκληρή κοινωνία που ζούμε.
Είναι ένας διάκονος της εκκλησίας που υπηρετεί αυτό και μόνο το σκοπό το μοναδικό που έχει η εκκλησία την ΑΓΑΠΗ και την ΠΡΟΣΦΟΡΑ στους συνανθρώπους μας και τίποτε άλλο. Γιατί πέραν τούτου νομίζω  κανένας από το πλήρωμα της εκκλησίας εάν δεν υπηρετεί την ΑΓΑΠΗ και το συλλογικό καλό δεν έχει θέση στον ιερό τούτο χώρο. Ο ιερέας αυτός το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το αφιερώνει για τον συνάνθρωπο, όπου υπάρχει πόνος –φτώχεια-πρόβλημα είναι παρών.Ο Ιερεμίας είναι σεμνός και δεν θα ήθελε επαίνους .Επειδή όμως στην εποχή μας μεγιστοποιούμε το κακό το κιτς το επιφανειακό και δεν προβάλλουμε το καλό. Θεωρώ  ότι οι άνθρωποι ανάλογα με το έργο τους προβάλλονται μόνοι τους.
Μια δημόσια όμως ευχαριστία και ένας έπαινος  δημόσιος είναι ένα μεγάλο Ευχαριστώ για τέτοιου είδους ανθρώπους.Οταν μιλούμε με λόγια επαινετικά για ανθρώπους κατανοούμε όλοι πως με τούτο τον τρόπο τους αποδίδουμε τιμές και το όνομα τους δοξάζεται ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους.
Εγώ με το κείμενο αυτό θέλω να αναδείξω τα ευεργετήματα αυτού του ανθρώπου.Και
Καταυτό τον τρόπο γινόμαστε ευγνώμονες των έργων τους γιατί τέτοιου είδους Ιερείς εργάζονται προς όφελος των ανθρώπων .
Σαν μικρός Σαμαρείτης με ευθύνη δική του και με έξοδα δικά του διανέμει τρόφιμα και στοργή σε όσους την έχουν ανάγκη .Λαμβάνει μέρος σε όλα τα μυστήρια της Εκκλησίας είναι πάνω και παντού παρών χωρίς κανένα δόλο .Ο μόνος δόλος που έχει είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο και το να υπηρετεί ορθόδοξα και Άγια σε αυτό που ετάχθη την Παναγία  και τον Ιησού Χριστό.
Ο πάπα Ιερεμίας είναι ένας μέσα στους  πολλούς .Ο σπάταλος της Αγάπης,  πατριώτης  , Φιλότιμος ,ακούραστος, πονόψυχος παπάς.
Ξεκίνησε με πάθος για την αγάπη προς την Εκκλησία και παραμένει ,αμετακίνητος στην πίστη του. Μια πίστη που αποδεικνύεται στην καθημερινότητα στον ανθρώπινο πόνο,στα εγκόσμια. Το ιερατικό και Εκκλησιαστικό του βιογραφικό είναι πλούσιο.
 Από πόνο σε πόνο ,από φτώχεια σε φτώχεια από συμβουλή σε συμβουλή  ,από ευλογία σε ευλογία .Πάντα μπροστάρης σε όλες τις θρησκευτικές τοπικές τελετές απλόχερα για να μοιράσει την ευλογία του.
Είναι ξεχωριστός,μοναχικός,πολύγλωσσος ,ταλαντούχος στον άμβωνα .Γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία ,με μια ταπεινή πορεία ,αυστηρά μέσα στους εκκλησιαστικούς κανόνες, με έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής γεμάτο πίστη προς τον θεό.
Και στον ανθρωπο.
Ζώντας δίπλα στους συμπάσχοντες και στους απόρους έτσι ώστε να του έχει γίνει καθημερινό βίωμα.      
Είμαι ευτυχείς που ζει δίπλα μας γιατί  τα ίχνη της διαβάσεώς του και της ιερατικής του ποιμαντορίας παραμένουν και θα παραμείνουν ζωηρά για ολόκληρη την ενορία του και την ευρύτερη περιοχή.  
Αφήνοντας και διδάσκοντας όλους μας ότι μόνο η ΑΓΑΠΗ και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ στον συνάνθρωπο έχουν βαρύτητα και σημασία σε αυτό τον μάταιο κόσμο που ζούμε.
Ο ιερέας αυτός εκτός από την ανθρωπιστική του προσφορά με  τον δικό του ιδρώτα με πολύ κόπο και προσωπική εργασία το προσκύνημα στη Σγράπα το έχει διαμορφώσει σαν ένα πραγματικό περιβόλι της Παναγίας.
Παπα Ιερεμία σού εύχομαι υγεία και δύναμη ,ελπίζω το παράδειγμα ζωής σου να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας ειδικά σήμερα που όλοι το έχουμε ανάγκη.---

                                                            ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

                                                            (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.

                                                                2723041506-----6937128163

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες