21 Ιουλίου 2013

3 νέοι Μεσσήνιοι διπλωμάτες «Η παράδοση συνεχίζεται»

Η Μεσσηνία, η πρωταρχική αυτή κοιτίδα του νεοελληνικού κράτους, δεν έχει δώσει μόνο μεγάλους πολιτικούς, που στα 200 σχεδόν χρόνια ζωής της νέας σύγχρονης Ελλάδας χάραξαν και διαμόρφωσαν τις εθνικές πολιτικές, αλλά έχει αναδείξει όλως ιδιαιτέρως πολιτικούς που ανέλαβαν τα ηνία της εξωτερικής πολιτικής και συγχρόνως διπλωμάτες που υλοποίησαν και προώθησαν τις επιμέρους αυτές πολιτικές.
Και από τους πολιτικούς να αναφέρουμε τον Σ. Κωστόπουλο και τους σύγχρονους, Ι. Χαραλαμπόπουλο, Α. Σαμαρά και Δ. Δρούτσα.
Ως προς δε τους .............
σύγχρονους Μεσσήνιους διπλωμάτες που σήμερα θεωρούνται στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρουμε τους πρέσβεις μας, στην Ουάσιγκτον Χρήστο Παναγόπουλο, τον κ. Χρίστο Κοντοβουνήσιο στη Φινλανδία, την πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, γενική διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο ΥΠΕΞ, τον κ. Περικλή Μπούτο στο ΥΠΕΞ, τον κ. Θεόδωρο Δασκαρόλη στο ΥΠΕΞ, και τον μόλις αφυπηρετήσαντα πρέσβη, Γεώργιο Γεωργούντζο.
Στη χορεία των άξιων αυτών διπλωματών έρχονται να προστεθούν τρεις νέοι διπλωμάτες, τέκνα της μελιρρύτου Μεσσηνίας.
Την Τετάρτη, 3 Ιουλίου, έλαβε χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών η τελετή αποφοίτησης από τη Διπλωματική Ακαδημία των νέων Ακολούθων Πρεσβείας, καθώς και η ορκωμοσία τους. Μεταξύ των είκοσι επιτυχόντων περιλαμβάνονται τρεις νέοι με καταγωγή από τη Μεσσηνία. Ο κ. Κωνσταντάρας Αναστάσιος από το Διαβολίτσι, ο κ. Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος από την Κυπαρισσία και ο κ. Κοντοβουνήσιος Σεβαστιανός–Ευστάθιος από το Γλυκορίζι Τριφυλίας. Στο δημόσιο διαγωνισμό που διεξήχθη το Νοέμβριο του 2012 συμμετείχαν 260 υποψήφιοι.
Ο Αναστάσιος Κωνσταντάρας κατάγεται από τις Μάντρες Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Στρασβούργο και είναι υποψήφιος διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο.
Ο Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος μεγάλωσε στην Κυπαρισσία και είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου της πόλης. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών του στη Νομική Σχολή της Αθήνας εργάστηκε ως δικηγόρος Αθηνών, μέχρι την εισαγωγή του στη Διπλωματική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ.
Ο Σεβαστιανός Κοντοβουνήσιος κατάγεται από το Γλυκορίζι Τριφυλίας, όπου και περνούσε τις ξένοιαστες καλοκαιρινές του διακοπές. Σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB). Προτού εισέλθει στην υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα.
 14/07/2013 απο το Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. Θα θέλαμε να ακούσουμε από τους αναφερόμενους διαπρεπείς Μεσσήνιους την δική τους τοποθέτηση για τους λόγους που φτάσαμε εδώ που είμαστε σαν χώρα...

    Δεν μπορεί, με τόσες σπουδές και τέτοιες θέσεις, κάτι παραπάνω θα ξέρουν από τους συμπατριώτες τους που έμειναν στα χωριά τους να μαζεύουν ελιες.

    Ειδικά οι εργαζόμενοι στο υπουργείο εξωτερικών, που είχαν τα "ηνία της εξωτερικής πολιτικής" μπορούν να μας πουν πολλά για τους λόγους της σημερινής ...κατάντιας της πατρίδας μας.

    Ποιοί φταίνε; Ονοματεπώνυμα... Ποιών εντολές εκτελούσαν;
    Οι συμπατριώτες μας υποθέτω ότι κάτι θα ξέρουν. Αν θέλουν κάποια μέρα να μιλήσουν... έτσι θα προσφέρουν στην πατρίδα.

    Μεγάλος πολιτικός δεν είναι αυτός που έχει διοριστεί σε μεγάλη καρέκλα ή αυτός που έχει εκλεγεί πολλές φορές από τους συμπατριώτες του... αλλά αυτός που έχει προσφέρει στην Πατρίδα και όχι στα κομματόσκυλα που ξεσηκώνουν τους αγαθούς ψηφοφορους στα καφενεία του χωριού.

    Θα μου πεις τι ξέρω εγώ; Ούτε διπλωμάτης είμαι, ούτε υπάλληλος είμαι. Ένας Γαργαλιανιώτης Πολίτης είμαι, τίποτα άλλο.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες