21 Ιουνίου 2013

Μέχρι το Σεπτέμβριο η επιστροφή ΦΠΑ, κουρεμένη και με κόφτη όμως..

«Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει», λένε εφέτος οι παραγωγοί της χώρας, που παρέδωσαν αγροτικά προϊόντα και περιμένουν την ούτως ή άλλως «κουρεμένη» επιστροφή του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αρκετές περιοχές της χώρας, το νέο σύστημα επιστροφής του ΦΠΑ σε συνδυασμό με τις οδηγίες και τις εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών οδηγεί σε… «κούρεμα» τις επιστροφές που λαμβάνουν οι παραγωγοί. Αυτό γίνεται γιατί η πλειοψηφία των παραγωγών φτάνει στο σημείο να μην υποβάλλει τιμολόγια και νόμιμα παραστατικά, για να μην ξεπεράσει το πλαφόν που έθεσε το υπουργείο και με βάση το οποίο μπαίνει «κόφτης» στα ποσά. Η συγκεκριμένη τακτική έχει ως αποτέλεσμα το….......................
«κούρεμα» των επιστροφών ασφαλώς, ωστόσο επισπεύδει την επιστροφή των ποσών.

Όσοι πάλι υποβάλλουν τιμολόγια για ποσά επιστροφής πάνω από το όριο που θέτει το ΥΠΟΙΚ, ενδέχεται να μην ξεμπερδέψουν με τις επιστροφές πριν το εννιάμηνο. Πάντως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Τσαυτάρης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στο ΥΠΑΑΤ, πως οι επιστροφές θα καταβληθούν μέχρι το Σεπτέμβριο.
paseges 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες