16 Μαΐου 2013

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο.



Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) πραγματοποιήθηκε  στο Διοικητήριο και στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη  Αλευρά με θέμα:  «Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε  εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου»..................

            Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της  Αστυνομικής Δ/νσης Μεσσηνίας, της 120 ΠΕΑ, του Δασαρχείου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, των Δήμων, εθελοντών καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας.
            Αποφασίστηκε  η εισήγηση προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για τα εξής:
Από 1-7-2013 μέχρι και 15-10-2013 και από ώρα 21.00 έως 06.00 απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές που ίσχυαν και πέρυσι και θα ανακοινωθούν μετά την υπογραφή της απόφασης από την Περιφέρεια.
            Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτημένα όργανα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατός, Δασαρχείο, πιστοποιημένες Εθελοντικές Οργανώσεις).
            Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων, και η κατασκήνωση στις περιοχές απαγόρευσης απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα πυρασφάλειας.

                                                                                    Από Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες