9 Απριλίου 2013

Αν οι παραγωγοί εμπιστεύονται τον συνεταιρισμό και δεν τον αφήνουν στο έλεος καιροσκόπων, ανοίγονται νέες προοπτικές!!!

Την πρώτη τους εξαγωγή τυποποιημένου ελαιολάδου προς την τεράστια αγορά της Κίνας έκανε την Παρασκευή που μας πέρασε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ανοίγοντας νέες προοπτικές για την διάθεση του προϊόντος τους. Η πρώτη αυτή ποσότητα των 6 τόνων χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική από την διοίκηση του συνεταιρισμού, αφού μπαίνουν σε μια νέα αγορά, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και άλλη παρτίδα ελαιολάδου επίσης προς την αγορά της Κίνας.
 Στο φόρτωμα του πρώτου κοντέινερ παρόν ήταν το Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού βλέποντας τις προσπάθειές τους, αλλά και την εμπιστοσύνη που τους έχουν δείξει οι παραγωγοί της περιοχής να φέρνουν αποτελέσματα, ενώ από όλους υπήρχε αισιοδοξία για την συνέχεια αυτής της δραστηριότητας.........................

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Τάσος Προσηλιακός σημείωσε: «Για εμάς σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Κάνουμε μια αρχή μετά από επίπονες προσπάθειες μηνών για ένα εξαγωγικό άνοιγμα στην αγορά της Κίνας. Είναι το πρώτο φορτίο που θα δώσουμε με 10.000 μπουκάλια 0,5 και 0,75 ml με την ονομασία "Πιθάρι", ενώ στο τέλος Απριλίου υπάρχει συμφωνία να φύγει και το δεύτερο κοντέινερ με πεντόλιτρες συσκευασίες.
Παράλληλα έχουμε κάνει εξαγωγικές προσπάθειες και για άλλες χώρες και είμαστε κοντά σε συμφωνία με μια περιοχή της Ασίας, ενώ ήδη δίνουμε τυποποιημένο λάδι και στην Ουγγαρία. Επίσης στις 12 Απριλίου συμμετέχουμε στην έκθεση "Hermes Export" της Νέας Υόρκης και στις 8 Μαΐου θα συμμετέχουμε σε μεγάλη έκθεση στο Πεκίνο.
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους παραγωγούς, που αφήνουν λάδι στο συνεταιρισμό και εμπιστεύονται να το διαχειριστεί ο συνεταιρισμός προς όφελος και του συνεταιρισμού και δικού τους και να τους πω ότι αν εμπιστεύονται τον συνεταιρισμό, ανοίγονται νέες προοπτικές. Είναι η μόνη λύση να κερδίσουμε κάτι σαν παραγωγοί. Πλέον το χύμα λάδι είναι καταστροφή για όλους μας και πρέπει να καταλάβουμε ότι η μόνη λύση είναι η τυποποίηση και οι εξαγωγές.
Με την συνεργασία αυτή, εμείς από την πλευρά μας κρατάμε την ποιότητα πολύ ψηλά και θα συνεχίσουμε έτσι. Επίσης θα υπάρχει συνεχής ροή προς την Κίνα που είναι μια μεγάλη αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει μια συνεχής χρηματοδότηση που θα είναι προς όφελός μας. Η Κίνα είναι μια τεράστια αγορά μια εμείς απευθυνόμαστε σε ένα κομμάτι της που έχει την άνεση και την δυνατότητα να πάρει ο προϊόν αυτό και ελπίζουμε να έχουμε μια καλή συνέχεια». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/24884-elaiolado-kina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες