23 Απριλίου 2013

Επιδότηση κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας ενημερώνουν ότι:
Για πρώτη φορά στη χώρα μας  θα εφαρμοστεί  το  μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία. Η επιδότηση είναι εξ ολοκλήρου κοινοτική και ανέρχεται σε περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας................


Αίτηση συμμετοχής στο μέτρο μπορούν να υποβάλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων) οι φορείς που μπορούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή σε αυτό και περιγράφονται στην υπ΄αριθ. 268/12728/2013 (Β΄247) ΚΥΑ. Τέτοιοι φορείς μπορεί να είναι μία σχολική μονάδα ή σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (πχ ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών.
Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως πχ Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ) προκειμένου το γάλα να διατίθεται δωρεάν στους μαθητές.
Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έγκρισης συμμετοχής έχει οριστεί η 31η Μαΐου 2013.
Στόχος του μέτρου είναι η αξιοποίησή του ώστε να επιτευχθούν πολύ χαμηλότερες τιμές διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και κυρίως να ενισχύσει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:  
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας τηλ 27213-61208 - FAX 27210 93088.
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας τηλ. 27610-24287, 27610-22338 –FAX 27610-24995.
                                                                        Από Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες