3 Απριλίου 2013

Ο Νίκας βγάζει απο το συρτάρι το Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Ο λαλίστατος Αναστασόπουλος θα βοηθήσει; ή θα βλέπει τα ψηφαλάκια;;;

Το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα - Ριζόμυλος ήταν ξεχασμένο στο συρτάρι για τουλάχιστον 2 χρόνια και κανένας δεν ασχολιόταν μαζί του. Μπήκε στο συρτάρι μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στη Μεσσήνη η χάραξη του δρόμου και τα τεχνικά έργα που προέβλεπε η μελέτη του έργου. Τότε, δημότες της Μεσσήνης είχαν αντιδράσει ζητώντας να μη γίνει το έργο, ενώ παράλληλα απειλούσαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άλλοι δήμοι της Μεσσηνίας δεν είχαν πάρει τότε θέση για την κατασκευή του δρόμου, αν και το έργο επηρεάζει σαφώς τη δική τους τουριστική ανάπτυξη τους. Μέχρι… χθες οι Δήμοι Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος τηρούσαν σιγή ιχθύος για το έργο, και αυτή η παθητική ουδετερότητα εκλαμβανόταν ως σιωπηρή συμφωνία με όσους αντιδρούν στην κατασκευή του δρόμου. ...............

Υπενθυμίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μετακίνησης των επισκεπτών του νομού, μεταξύ των οποίων είναι και οι τουρίστες που φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες της Costa Navarino. Ομως, πολλοί ιδιοκτήτες οικοπέδων στη Μεσσήνη αντιδρούν στην κατασκευή του δρόμου, καθώς φοβούνται ότι ο δρόμος θα αποκόψει το Νησί από το παραλιακό μέτωπο της Μπούκας. Πάντως όσοι αντιδρούν δεν έχουν προτείνει μέχρι τώρα εναλλακτική λύση - και αφήνουν να εννοηθεί ότι προτιμούν να διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος, όπως και σήμερα, μέσα από το αστικό κέντρο του νέου σχεδίου πόλης της Μεσσήνης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΙΚΑ
Ενώ λοιπόν ο Δήμος Μεσσήνης μάλλον αισθανόταν βολεμένος με τη μελέτη στο συρτάρι, ξαφνικά χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας  Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε πρωτοβουλία για την υλοποίηση του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος πριν χαθούν οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ.
"Για τη δημοτική αρχή Καλαμάτας η υλοποίηση του δρόμου Ριζόμυλος - Καλαμάτα αποτελεί έργο πρώτης και απόλυτης προτεραιότητας, είναι έργο που έχει μελετητική ωριμότητα και μπορεί να γίνει" δήλωσε ειδικότερα ο δήμαρχος. Γνωστοποίησε παράλληλα ότι για το θέμα αυτό έχει γίνει ήδη ενημέρωση των αρμόδιων υπουργείων, και πρόσθεσε ότι αύριο Τετάρτη -που θα βρίσκεται στην Αθήνα- θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο, όπως είπε ο Π. Νίκας, έχει κάνει επανειλημμένες συζητήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο έργο.
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι "απαράδεκτο να παρέλθει το ΕΣΠΑ χωρίς να έχει κατασκευαστεί στη Μεσσηνία ούτε ένα έργο στο οδικό δίκτυο του νομού μας. Δεν είναι δυνατόν αυτό το έργο να μην κατασκευαστεί στα χρονικά περιθώρια του εν λόγω χρηματοδοτικού πλαισίου", τόνισε.
Ο Π. Νίκας αναγνώρισε ότι από την υλοποίηση του οδικού άξονα Ριζόμυλος - Καλαμάτα "ενδεχομένως να θίγονται συμφέροντα και ιδιοκτησίες", τόνισε όμως ότι "αυτό που προέχει πρέπει να είναι το δημόσιο συμφέρον".
πηγή Ελευθερία
ΕΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/24676-ksafniki-apopsyksi-sto-kalamata-rizomylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες