21 Μαρτίου 2013

Και πάλι xωρίς αποτέλεσμα η σύσκεψη για το ΓΠΣ Γαργαλιάνων

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν η προχθεσινή σύσκεψη στο ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαργαλιάνων, αφού για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων σχετικά με την πρόταση του ΓΠΣ που έχει υποβληθεί για έγκριση.
 Η συζήτηση στην σύσκεψη έγινε με βάση τις προτάσεις στις οποίες κατέληξαν φορείς των Γαργαλιάνων και δημοτική αρχή Τριφυλίας μετά τις συναντήσεις που είχαν στους Γαργαλιάνους το προηγούμενο διάστημα. Και μπορεί σε κάποια σημεία να υπήρξε συμφωνία με το ΠΕΧΩ, όμως επί της ουσίας -και στα σημαντικότερα σημεία του ΓΠΣ- εξακολουθεί να υπάρχει διάσταση απόψεων, η οποία εκφράζεται και από τις παρατηρήσεις που είχε κάνει το ΠΕΧΩ στη δεύτερη πρόταση του ΓΠΣ, η οποία είχε υποβληθεί από τον τότε Δήμο Γαργαλιάνων. 
Βασικά σημεία της ασυμφωνίας Γαργαλιάνων - ΠΕΧΩ είναι οι όροι δόμησης όπως καθορίζονται στις διάφορες ζώνες, αλλά και το εύρος της τουριστικής ζώνης. ..........

Τα χρονικά όρια όμως όχι απλώς έχουν στενέψει, αλλά εξαντλούνται, όπως μας επισήμανε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας που ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του δήμου από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Πλέον με αυτά που συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη, τις παρατηρήσεις που υπήρχαν, τις προτάσεις που έγιναν και τις νέες παρατηρήσεις, θα συνταχθεί μια πρόταση η οποία θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα υποβληθεί στο ΠΕΧΩ. Προηγουμένως θα γίνει συζήτηση σε τοπικό επίπεδο με τους δημοτικούς συμβούλους Γαργαλιάνων και τους τοπικούς φορείς.
Να σημειώσουμε πάντως ότι, όπως τουλάχιστον είναι γνωστό, τα χρονικά περιθώρια του δήμου είναι μέχρι το τέλος του μήνα και είναι αμφίβολο αν μέσα σε αυτό το διάστημα θα προλάβει να τα κάνει όλα αυτά.
Του Κώστα Μπούρα πο Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες