30 Νοεμβρίου 2012

Δήμαρχε πρώτα να βρεις λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης και μετά να ξανά - αυξήσεις τα δημοτικά τέλη...

Σύσκεψη για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας για το οικονομικό έτος 2013 πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Κώστα Κόλλια, του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Σαμπαζιώτη και της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου.
Αντικείμενο ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών για την συγκρότηση του προϋπολογισμού ο οποίος αναμένεται να είναι λιτός, αφού δεν χωρούν περιθώρια ελαστικότητας, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας. Φαίνεται να επανεξετάζεται το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών στις ΔΕ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Η αύξηση αυτή είχε αποφασιστεί να γίνει πέρυσι, η οποία όμως λόγω του μεγάλου ποσοστού της -για να είναι ίδια τα τέλη με της Κυπαρισσίας- είναι αποφασιστεί να γίνει σε δύο δόσεις. Το πρώτο 50% του ποσοστού προστέθηκε πέρυσι και το δεύτερο 50% της δόσης επρόκειτο να προστεθεί φέτος. Το ποσό ............
αυτό επανεξετάζεται αν θα τεθεί σε ισχύ.
Αναφερόμενος στο νέο προϋπολογισμό ο κ. Κόλλιας μας τόνισε: «Καταστρώσαμε τον σχεδιασμό μας και ανταλλάξαμε απόψεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών μας για την συγκρότηση του προϋπολογισμού. Πέρα από τις ασφυκτικές ημερομηνίες, δεν χωρούν πλέον περιθώρια ελαστικότητας του προϋπολογισμού. Στις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ενημέρωση στην κεντρική διοίκηση για την εξέλιξη του προϋπολογισμού κάθε τρίμηνο και μάλιστα να μην έχουν σημαντικές αποκλίσεις.
Επιλογή μας θα είναι ο προϋπολογισμός να είναι ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος και στην βάση αυτού του προϋπολογισμού θα οριστικοποιηθεί το Τεχνικό μας Πρόγραμμα.
Υπάρχει πολύ “μικρό καλάθι” όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις που έρχονται από την κεντρική διοίκηση, είτε αφορά τους ΚΑΠ είτε την ΣΑΤΑ, τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας. Είναι σε εκκρεμότητα η περσινή μας απόφαση για αύξηση των δημοτικών τελών κατά το ήμισυ και είναι κάτι
που το εξετάζουμε στην Οικονομικη Υπηρεσία.
Θα προσπαθήσουμε να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό μας με άλλου είδους έσοδα, αλλά στην βάση ότι θα μπορούν να εισπραχθούν, θα εξετάσουμε και αυτό το δεδομένο. Εχουμε πει ότι δεν ακολουθούμε φορομπηχτική πολιτική. Ηταν δική μου πρόταση να μην υλοποιηθεί στο σύνολό της η απόφαση. Είναι κάτι που το συζητάμε και διερευνούμε τα οικονομικά μεγέθη που υπάρχουν».
πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες