31 Οκτωβρίου 2012

Οι Ιταλοί διαμορφώνουν ανενόχλητοι τη δική μας αγορά γιατί εμείς δεν μπορούμε να το συσκευάσουμε και τα εγχώρια παπαγαλάκια τους κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Τα περσινά αποθέματα έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί από την... σκούπα των Ιταλών στα τέλη Αυγούστου, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να μεταφέρεται στη νέα σοδειά.
Έτσι προχθές πραγματοποιήθηκε πώληση ενός βυτίου ελαιολάδου  πάλι σε Ιταλούς εμπόρους μέσω των γνωστών δικών μας μικρεμπόρων στα 2,60 ευρώ. Η πώληση έγινε από το συνεταιρισμό του Κορυφασίου και δείχνει την αγωνία των Ιταλών εμπόρων να εξασφαλίσουν ποσότητες σε μια χρονιά χαμηλής προσφοράς. Το μόνο δυσάρεστο είναι πως η υπεραξία του συσκευασμένου ελαιολάδου θα χαθεί ξανά για τον Έλληνα παραγωγό, αφού το ελληνικό προϊόν εξακολουθεί να πωλείται χύμα στους Ιταλούς, που διαμορφώνουν ανενόχλητοι τη δική μας αγορά.
Τα εγχώρια παπαγαλάκια βέβαια για να κρατήσουν.........................
την τιμή στα επίπεδα που θέλουν οι εντολείς τους, ξέρουν το ποίημά τους και λένε διάφορες ανυπόστατες παρατηρήσεις για την ποιότητα του φετινού ελαιολάδου και το χειρότερο αναπαράγονται απο ανθρώπους που πασχίζουν για καλύτερη τιμή στο ελαιόλαδο όπως  ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού στο Κορυφάσιο Λάζαρος Σύρνος που παρατήρησε, όμως, στην εφημερίδα Ελευθερία, ότι λόγω της ξηρασίας και της παρατεταμένης ζέστης οι μαυρολιές έχουν “στεγνώσει” και η ποιότητα δεν είναι πολύ καλή, όπως τα προηγούμενα χρόνια ( σ.σ. αυτό το προτάσσουν ως δικαιολογία σχεδόν όλοι οι μικρέμποροι της περιοχής μας) Όταν περσινά λάδια με πολύ μεγαλύτερη οξύτητα πριν μερικές μέρες τα αγόραζαν στην ίδια τιμή.
Οι ίδιοι αυτοί μικρέμποροι, αυτή τη στιγμή έχουν φάει τα λυσσακά τους και αλωνίζουν όλη την περιοχή να αγοράσουν ελαιόλαδο νέας εσοδείας σε τιμές που μέρα με τη μέρα το ρίχνουν κατά 0,05 λεπτά, τουλάχιστον αυτές τις πρώτες μέρες. Αυτή τους η τακτική δεν είναι φετινό φαινόμενο, αυτό το κάνουν κάθε χρόνο γιατί βλέπουν ότι ο κόσμος φοβούμενος μεγάλη πτώση στην τιμή, πουλάει όσο - όσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες