24 Αυγούστου 2012

Δήμος Γαργαλιάνων με έδρα τα Κοντοβούνια.....

 Τελικά υπάρχει σίγουρα πρόβλημα με το νερό στον πάλαι ποτέ δήμο Γαργαλιάνων. Γιατί αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτή η παράλογη τοπικιστική εμμονή ορισμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων αλλά και απλών πολιτών, για την αποκοπή της δημοτικής ενότητας Γαργαλιάνων από τον Δήμο Τριφυλίας.
Και για να εξηγούμαστε πριν παρεξηγηθούμε. Μακάρι να μην είχε γίνει ποτέ ο Καλλικράτης και πολύ περισσότερο, μακάρι να μην είχε γίνει ποτέ ο Καποδίστριας. Αλλά από την στιγμή που έγινε ο Καλλικράτης και ο δήμος Γαργαλιάνων είχε αυτό το αστρονομικό χρέος (που αν καθίσουμε κάποια στιγμή και το αναλύσουμε θα τραβάμε τα μαλλιά μας) δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο από το να προκληθεί σε κάποιον από τους όμορους νεοσύστατους δήμους που θα μπορούσαν να καλύψουν αυτό το χρέος.
Το δυστύχημα είναι ότι............................
προσκολλήθηκε σε αυτόν το κακομοιριασμένο δήμο της Κυπαρισσίας που το μόνο που κληρονόμησε ήταν χρέη. Αν εντασσόταν σε αυτόν της Πύλου τα πράγματα θα ήταν λίγο καλύτερα γιατί εκεί τα χρέη που κληρονομήθηκαν ήταν πολύ λιγότερα και σε σχέση με την Τριφυλία μηδαμινά.
Τώρα βγαίνουν μερικοί και φωνάζουν ασύντακτα μεταξύ τους, άλλος για δήμο Φιλιατρών Γαργαλιάνων ( Με έδρα πάντα τους Γαργαλιάνους),
άλλος για δήμο Χώρας- Γαργαλιάνων ( Με έδρα πάντα τους Γαργαλιάνους)
και άλλοι για δήμο Φιλιατρών- Γαργαλιάνων- Χώρας  ( Με έδρα πάντα τους Γαργαλιάνους).
Από αυτά τα σενάρια καταλαβαίνετε από πια περιοχή πηγάζουν όλα αυτά τα σενάρια, άλλωστε έγινε και σχετική σύσκεψη στο δημαρχείο των Γαργαλιάνων όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της  η εφημερίδα Ελευθερία.

Που πας ρε καραμήτρο.........; όπως λέει και το γνωστό στρατιωτικό ανεκδοτάκι.
Έχουν όρεξη οι Φιλιατρινοί ή οι Χωραΐτες να πληρώσουν τα χρέη σου;
Κάτσε εκεί χάμου με τον Κόλλια που ο μαύρος πολεμάει να βγάλει άκρη σε αυτό το μόρφωμα που λέγετε δήμος Τριφυλίας. Και θα μας έρθει πιο φτηνό το μάρμαρο άμα είμαστε πιο πολλοί στο λογαριασμό.......... ( Εκτός και άν... λέω άν... ο Κόλλιας θέλει και αποκόληθούν οι Γαργαλιάνοι απο την Κυπαρισσία για να ξαλαφρώσει λίγο)
Την ημέρα που παραδόθηκε ο  καποδιστριακός δήμος Γαργαλιάνων ήταν η καλύτερη μέρα γι αυτόν. Μακάρι να παραδινόταν στην Πύλο, αλλά και έτσι κερδισμένοι είμαστε.
Αν θέλετε να κάνετε κάτι πιο συμφέρον για εμάς, για πηγένετε να βρέιτε τον Καφαντάρη να δούμε αν μας δέχεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες