22 Ιουνίου 2012

Άντε πάλι... μας έσπασαν τα νεύρα με τις ανακοινώσεις τους για το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα

Απέφυγε να δεσμευτεί χθες ο Γιάννης Καρνέσης για οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα παράδοσης του νέου εθνικού δρόμου, ως προς το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, συμπεριλαμβανόμενης της παράκαμψης.
Οσον αφορά δε το τμήμα Τσακώνα - Θουρία, το στέλεχος του υπουργείου Υποδομών που επισκέφτηκε χθες το Δημαρχείο Καλαμάτας προσδιόρισε ότι αυτό θα παραδοθεί στις αρχές Ιουλίου. Δεν ήταν όμως σε θέση, όπως είπε, να γνωρίζει αν ο «Μορέας» θα εφαρμόσει την απόφαση Βορίδη επιβάλλοντας διόδια.
Πρόσθεσε πάντως ότι την επόμενη..................
εβδομάδα ο δρόμος Τσακώνα - Θουρία θα ελεγχθεί από κλιμάκιο του υπουργείου, ενώ προσδιόρισε περί τα μέσα Ιουλίου την παράδοση του κλάδου προς Μεσσήνη, ο οποίος καθυστέρησε -όπως είπε ο Γιάννης Καρνέσης- λόγω της απαλλοτρίωσης μιας ιδιοκτησίας.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έκανε λόγο για παράδοση του συνόλου του δρόμου -μαζί με τη γέφυρα στο Νέδοντα- στο τέλος του 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κατασκευή της παράκαμψης στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης -εκεί που θα φτιαχτεί η μεταλλική τοξωτή γέφυρα- έχει καθυστερήσει αρκετά, και αυτό γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί η έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης ύψους 1,5 με 2 εκ. ευρώ. Η έγκρισή της είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας και η ακυβερνησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών θα πρέπει να εγκρίνει τη συμπληρωματική σύμβαση και κυρίως να πείσει το Ελεγκτικό Συνέδριο για την αναγκαιότητα υλοποίησης της παράκαμψης και έγκρισης του επιπλέον ποσού, που θα δοθεί από εθνικούς πόρους σ’ αυτή την κρίσιμη για τον τόπο περίοδο.
Πάντως, και να δοθεί σύντομα η έγκριση, εκτιμάται πως η ολοκλήρωση της παράκαμψης θα καθυστερήσει και μπορεί να μην παραδοθεί ούτε τον Αύγουστο. Γι’ αυτό και χθες ο κ. Καρνέσης απέφυγε να δεσμευτεί για χρονοδιάγραμμα.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το στέλεχος του υπουργείου Υποδομών με αρμοδιότητα τα έργα παραχώρησης Πελοποννήσου, παρά τις επίμονες ερωτήσεις για το επίμαχο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, δεν θέλησε να προβεί σε καμία εκτίμηση περί του χρόνου παράδοσής του: «Το υπουργείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν, αλλά ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος παράδοσης» είπε ο Γ. Καρνέσης.
Στα σχετικά ερωτήματα επανάλαβε πολλές φορές ότι αισθάνεται υποχρεωμένος να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του υπουργείου για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου τμήματος.
Μίλησε για δυσκολίες -τη φύση των οποίων δεν προσδιόρισε πάντως- ενώ επικαλέστηκε και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ως έναν από τους λόγους που δεν έχει οριστικοποιηθεί η παράδοση του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα μαζί με την παράκαμψη.
πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες