2 Μαΐου 2012

Τα Γενετικά όπλα των φυτών παρουσιάστηκαν στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας

Περισσότερα από 20.000 φυσικά προϊόντα σε κάθε φυτό αποτελούν ένα ανεξερεύνητο βιοχημικό εργοστάσιο. Η αξιοποίηση της δράσης τους, αλλά και οι υπόλοιπες ιδιότητες αυτών των ουσιών, προσεγγίστηκαν στην τελευταία παρουσίαση του τμήματος Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.
Μάλιστα αναλύθηκαν και οι εξελίξεις των τελευταίων 6 μηνών στη Γενετική που πιθανότατα θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που βλέπαμε έως τώρα τα τρόφιμα.
Στην παρουσίαση εισηγητής ήταν ο Δρ. Κώστας Δελής, Καθηγητής Εφαρμογών του Εργαστηρίου Γενετικής................
της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση εξωστρέφειας και γνώσης με το ΑΤΕΙ της Καλαμάτας να ανεβάζει αρκετά τα στάνταρ της εκπαίδευσης και δράσης του.
Όπως σημειώθηκε από τον κο Δελή ''...Τα φυτά για να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες του περιβάλλοντος συσσωρεύουν μέσω του μεταβολισμού τους φυσικά προϊόντα (natural products). Τα πάνω από 20.000 φυσικά προϊόντα σε κάθε φυτό αποτελούν ένα ανεξερεύνητο βιοχημικό εργοστάσιο. Σε εμάς απομένει να διερευνήσουμε τη φαρμακευτική δράση ή και άλλες ιδιότητες αυτών των ουσιών και να τις αξιοποιήσουμε σε όφελός μας. Η δική μας έρευνα συσχετίζεται με την οργάνωση του γενετικού υλικού των φυτών, έτσι ώστε να οργανώνουν τέλεια τον μεταβολισμό τους. Επιπλέον, θα αναλυθούν οι εξελίξεις των τελευταίων 6 μηνών στη Γενετική που πιθανότατα θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που βλέπαμε έως τώρα τα τρόφιμα''.
πηγή Best tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες