14 Απριλίου 2012

Το «Αλληλέγγυον», καθρέπτης της πραγματικής αγοράς.

Η πραγματική εικόνα της ελληνικής αγοράς, καθρεπτίζεται στην ιστοσελίδα του Ανταλλακτηρίου Αγροτικών και Ελληνικών Προϊόντων, «Αλληλέγγυον», η οποία ενεργοποιήθηκε εδώ και μερικές ημέρες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση, www.allilegion.gr.
Σαν να τραβήχτηκε μια κουρτίνα, την οποία επιμελώς κράταγαν κατεβασμένη οι πολυεθνικές με τα super-market τους πάνω στις τιμές των προϊόντων, στο «Αλληλέγγυον», μπορεί ο κάθε πολίτης, να δει σήμερα την πραγματικότητα στις τιμές, τόσο των αγροτικών προϊόντων, όσο και αυτών της ελληνικής, μικρής βιοτεχνίας.
Και επειδή το Πατριωτικό Μέτωπο, τήρησε............................
από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του το 2009, σεμνότητα στον λόγο και στις πράξεις του και επειδή επίσης «τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια», δείτε τη σελίδα του «Αλληλέγγυον», στο www.allilegion.gr.
Δείτε, συγκρίνετε και αποφασίσατε. Είναι σίγουρο πως θα αντιληφθείτε αμέσως, το πόσο εύκολο είναι να επιστρέψουμε στην Κοινωνία της Αλληλεγγύης και της Αξιοπρέπειας. Αρκεί να το θελήσουμε, ως Λαός και ως Έθνος.
Επιτρέψατε μας όμως δύο παρατηρήσεις, τις οποίες δεν θα δείτε στην ιστοσελίδα του «Αλληλέγγυον»:
· Όλοι οι αγρότες και οι προμηθευτές-βιοτέχνες του «Αλληλέγγυον», ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΕΣ. Στέλνοντας στην απόγνωση, τόσο τους αγρότες, όσο και τους προμηθευτές που συνεργάζονται μαζί τους.
· Σε καμία περίπτωση, σε κανένα μέλος του Συνεταιρισμού, ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΖΗΤΗΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ: ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Μια ηθική δηλαδή στάση, σε πλήρη αντιδιαστολή με τους δεκάδες πολιτικάντηδες που ξεφύτρωσαν μετά το «Αλληλέγγυον» (δήμαρχοι-μεσάζοντες, αρχηγοί κομμάτων-γελωτοποιοί κλπ), οι οποίοι βασίζονται στην παλιά κακή ραγιαδίστικη λογική του τύπου: Δίνω πατάτες-δώσε ψήφους.
Γιατί αυτή είναι η Ελλάδα της Αλληλεγγύης και της Αξιοπρέπειας, την οποία οραματίζεται το Πατριωτικό Μέτωπο.
Γιατί έτσι πρέπει να είναι η Ελλάδα για την οποία έδωσαν τη ζωή τους, γενιές και γενιές, εθνικών και κοινωνικών αγωνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες