21 Μαρτίου 2012

Εργασίες για την προστασία του Ανακτόρου του Νέστορα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα, στο λόφο του Ανω Εγκλιανού στη Χώρα. Το έργο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και αφορά την κατασκευή τριών κτηρίων στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Οπως μας ενημέρωσε η προϊστάμενη του τμήματος Αρχαιολογικών Εργων της ΛΗ‘ ΕΚΠΑ, Δήμητρα Πίκουλα, το ένα κτήριο θα χρησιμοποιηθεί ως κοινόχρηστος χώρος προβολής όπου θα παρουσιάζεται όλο το μνημείο. Ακόμη, θα φτιαχτεί ένα αναψυκτήριο κι ένα φυλάκιοεκδοτήριο εισιτηρίων. Επίσης έχει προβλεφθεί ένας ακόμη χώρος απ‘ όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει τις ομορφιές της περιοχής. Παράλληλα θα δημιουργηθούν.................................
πιο λειτουργικοί διάδρομοι όπου θα μπορούν να κυκλοφορούν άνετα και άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα έργα έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2013.
Οσον αφορά το στέγαστρο, αυτό ως γνωστόν βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, μετά και από τις συνεχόμενες βροχές. Ετσι η τοποθέτηση ενός νέου στεγάστρου κρίνεται απαραίτητη - και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα υπογράφηκε η οικοδομική άδεια από τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και το εν λόγω έργο, ύψος 2,5 εκ. ευρώ, βρίσκεται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αλλαγής του στεγάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες