26 Μαρτίου 2012

Τριφυλία: Τεράστιες ελλείψεις σε αστυνομικούς υπαλλήλους

 Απο το Θάρρος
Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μέσα στις αστυνομικές υπηρεσίες της Τριφυλίας, την ώρα που η εγκληματικότητα σημειώνει έξαρση, λαμβάνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Για τις ελλείψεις και τα κενά στην Αστυνομία και την αστυνόμευση της περιοχής δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά. Ωστόσο, παρά τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ και δημοσιεύματα – και- στο «Θ» για τα κρούσματα που σχεδόν καθημερινά σημειώνονται και την τραγική κατάσταση και πραγματικότητα που βιώνουν φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι οι πολίτες, ουδείς, όπως φαίνεται, «ενδιαφέρεται»…....................

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε παρουσιάσει στο «Θ», στο φύλλο της 8ης Μαρτίου, και είναι εξόχως αποκαλυπτικά, στο οργανόγραμμα των υπηρεσιών που είναι σε ισχύ αυτή την περίοδο, στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας, οι οργανικές θέσεις είναι 3. Υπάρχουσα είναι μόνον 1 (ο αστυνομικός διευθυντής της Υποδιεύθυνσης), πολιτικός υπάλληλος 1 και παρών 1!
Στο Α.Τ. Κυπαρισσίας οι οργανικές θέσεις είναι 26, υπάρχουσες 20, πολιτικός υπάλληλος 1 και παρόντες 20, μαζί με τη δύναμη της ΟΠΚΕ!
Στο Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας οι οργανικές θέσεις είναι 19, υπάρχουσες 16, πολιτικός υπάλληλος 1 και παρόντες 14.
Στο Α.Τ. Κοπανακίου οι οργανικές θέσεις είναι 17, υπάρχουσες 9, πολιτικός υπάλληλος 1, παρόντες 10.
Στο Α.Τ. Φιλιατρών οι οργανικές θέσεις είναι 16, υπάρχουσες 11, πολιτικός υπάλληλος 1, παρόντες 11.
Στο Α.Τ. Γαργαλιάνων οι οργανικές θέσεις είναι 20, υπάρχουσες 17, πολιτικός υπάλληλος κανένας και παρόντες 14.
Στον Αστυνομικό Σταθμό Χώρας οι οργανικές θέσεις είναι 2, υπάρχουσα 1, πολιτικός υπάλληλος κανένας και παρών 1.
Κι ενώ αυτή είναι η κατάσταση στην περιοχή, την οποία γνωρίζουν από τα σχετικά δημοσιεύματα, καθώς και αναφορές, επιστολές, ερωτήσεις στη Βουλή, οι αρμόδιοι της Πολιτείας, της κυβέρνησης, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το Αρχηγείο της ΕΛ.Α.Σ., μέχρι στιγμής δε λαμβάνονται οι ενδεικνυόμενες αποφάσεις για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής και τόνωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.
Σαν να μην έφταναν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από τις περικοπές και τα αλλεπάλληλα φορομπηχτικά μέτρα και χαράτσια, έχουν να υποστούν το φόβο και την τρομοκρατία από την ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών και την ελλιπή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να δείχνουν πως νοιάζονται για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των πολιτών.
Άραγε, πού πρέπει να φτάσουμε, τι πρέπει, ακόμα, να συμβεί για να ληφθούν αποφάσεις ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Τριφυλίας;

Του Ηλία Γιαννόπουλου

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες