15 Μαρτίου 2012

Διχοτόμηση του Δήμου Τριφυλίας

Διάβασα την αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με αφορμή την εγκληματικότητα στους Γαργαλιάνους. Μεγάλωσα σε αυτή την πόλη και παρότι έφυγα σε ηλικία 18 ετών μέχρι σήμερα διατηρώ στενούς δεσμούς και με τους ανθρώπους και με τον τόπο. Έναν τόπο ευλογημένο να παράγει τα πάντα, με όμορφες παραλίες και πολύ ήλιο. Έναν τόπο που σήμερα επαφίεται στο έλεος των διαφόρων εθνικοτήτων κακοποιών. Που μαραζώνει και αργοσβήνει προκαλώντας θλίψη και απογοήτευση.
Την κύρια ευθύνη γι αυτή την καταστροφική πορεία την φέρει..........................
η πολιτεία και οι πολιτικοί που με περισσή αλαζονεία σχεδίασαν στο γόνατο τον Καλλικράτη και δημιούργησαν τερατουργήματα. Γιατί πως αλλιώς εκτός από τερατούργημα μπορεί να χαρακτηρισθεί ο αχανής Δήμος Τριφυλίας με τα 50 χιλιόμετρα μήκος και τα 20 χιλιόμετρα πλάτος. Ποιος είναι αυτός που πιστεύει ότι υπάρχει ένας σούπερμαν Δήμαρχος και ένας τέλεια οργανωμένος μηχανισμός για να διοικηθεί αυτό το τερατούργημα της γονατογραφίας.
Τα αποτελέσματα τα βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής που δεν έχουν αστυνομικούς να φυλάξουν αυτούς και τις περιουσίες τους, δεν έχουν δημόσιες υπηρεσίες και αναγκάζονται να διανύουν 15 και 30 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν και σε λίγο καιρό πιθανότατα δεν θα έχουν υπηρεσίες υγείας και ακόμα -ακόμα Γυμνάσιο και Λύκειο.
Σε μια εποχή που η ύπαιθρος με την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής καλείται να παίξει βασικό ρόλο στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας, η πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να διορθώσει τα σφάλματα που στοιχίζουν όχι μόνο χρήματα αλλά και ζωές ανθρώπων.
Οι πολίτες των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών πρέπει να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να πείσουν με επιχειρήματα ότι είναι απαραίτητο να γίνει διαχωρισμός του απέραντου Δήμου Τριφυλίας και η δημιουργία νέου Δήμου αποτελούμενου από τα Δημοτικά διαμερίσματα Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.
Η δημιουργία αυτού του Δήμου θα αποβεί επωφελής για το σύνολο του σημερινού Δήμου Τριφυλίας και θα δώσει ζωή σε δύο πόλεις που με τη σημερινή κατάσταση είναι καταδικασμένες να συρρικνωθούν και να υποβαθμισθούν σε ανεπανόρθωτο βαθμό.
Στ. Οικονομόπουλος
messinea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες